Gå til innhold
Annonse
Endur Sjøsterks virksomhet på Stamneset der man støper og bygger bl.a. fôrflåter, går så langt tilnærmet som normalt. Foto: Pål Mugaas Jensen
Endur Sjøsterks virksomhet på Stamneset der man støper og bygger bl.a. fôrflåter, går så langt tilnærmet som normalt. Foto: Pål Mugaas Jensen

Endur ASA segment “Maritime” og segment “Energy” har denne uken iverksatt midlertidige permitteringer for mer enn halvparten av arbeidsstyrken. I segment Akva (Endur Sjøsterk) er det per dags dato tilnærmet ordinær drift.

Annonse

Endur ASA skriver i dag i en børsmelding at selskapet har tatt en rekke ulike grep for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset og samtidig ivareta driften og leveransene til kundene.

- Da det er knyttet meget stor usikkerhet til utviklingen både i markedet generelt og hos flere av våre kunder, ser vi at dette også påvirker Endur ASA sin aktivitet og økonomiske situasjon. Det er derfor nødvendig å gjøre kostnadstilpasninger og likviditetsfremmende tiltak for å sikre videre lønnsomhet og drift av selskapet, heter det.

Selskapene i segment Maritime og i segment Energy har denne uken iverksatt midlertidige permitteringer for mer enn halvparten av arbeidsstyrken. Dette skyldes i hovedsak en utsettelse av planlagte prosjekter, og per dato er det ikke grunn til å anta at inngått ordrereserve eller eksisterende rammeavtaler har tapt seg i verdi.

Begrenset effekt i akva

I segment “Akva” meldes det at det per dags dato er tilnærmet ordinær drift med en begrenset effekt av korona-epidemien.

- Overnevnte situasjon vil kunne endre seg i alle segmentene dersom det gjøres nye eller andre nasjonale og internasjonale tiltak som påvirker tilgang til arbeidskraft, varer og øvrige tjenester, skriver de.

 

Les mer

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse