Endur Sjøsterks virksomhet på Stamneset der man støper og bygger bl.a. fôrflåter, går så langt tilnærmet som normalt. Foto: Pål Mugaas Jensen

Endur permitterer - men ikke i akva

Endur ASA segment “Maritime” og segment “Energy” har denne uken iverksatt midlertidige permitteringer for mer enn halvparten av arbeidsstyrken. I segment Akva (Endur Sjøsterk) er det per dags dato tilnærmet ordinær drift.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Endur ASA skriver i dag i en børsmelding at selskapet har tatt en rekke ulike grep for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset og samtidig ivareta driften og leveransene til kundene.

- Da det er knyttet meget stor usikkerhet til utviklingen både i markedet generelt og hos flere av våre kunder, ser vi at dette også påvirker Endur ASA sin aktivitet og økonomiske situasjon. Det er derfor nødvendig å gjøre kostnadstilpasninger og likviditetsfremmende tiltak for å sikre videre lønnsomhet og drift av selskapet, heter det.

Selskapene i segment Maritime og i segment Energy har denne uken iverksatt midlertidige permitteringer for mer enn halvparten av arbeidsstyrken. Dette skyldes i hovedsak en utsettelse av planlagte prosjekter, og per dato er det ikke grunn til å anta at inngått ordrereserve eller eksisterende rammeavtaler har tapt seg i verdi.

Begrenset effekt i akva

I segment “Akva” meldes det at det per dags dato er tilnærmet ordinær drift med en begrenset effekt av korona-epidemien.

- Overnevnte situasjon vil kunne endre seg i alle segmentene dersom det gjøres nye eller andre nasjonale og internasjonale tiltak som påvirker tilgang til arbeidskraft, varer og øvrige tjenester, skriver de.