Gå til innhold
Annonse
Jørn Edvard Thalberg er nøye på laksekvaliteten før han serverer det til kunder. Foto: Privat.
Jørn Edvard Thalberg er nøye på laksekvaliteten før han serverer det til kunder. Foto: Privat.

Jørn Edvard Thalberg selger mye laks og har sine helt spesielle preferanser når det kommer til kvaliteten på den.

Annonse

Thalberg er en av finalistene under årets NM i sjømathandel. Han jobber også til daglig som assisterende ferskvaresjef på Coop Mega Skøyen, og selger mye laks.

Han forteller til Kyst.no at det var en god følelse å gå videre til finalen.

- Jeg var jo heldig å fikk være med i 2017 og kom helt til 3.plass, så jeg var ikke overrasket over å komme med i år også, selv om nivået har økt siden i fjor, men uansett en god følelse, sier han.

Jørn Edvard Thalberg er nøye på kvaliteten på laksen før han selger det til kundene sine. Foto: Privat.
Jørn Edvard Thalberg er nøye på kvaliteten på laksen før han selger det til kundene sine. Foto: Privat.

Laksekvalitet i fokus

Thalberg er nøye når det kommer til hvilken laks han serverer til kundene sine.

- Laks er en vare de fleste nordmenn er veldig glad i og det går dermed også mye av dette. Det er stor kvalitetsforskjell på forskjellige leverandører på laks og også stor forskjell på om det er stor eller liten laks, sier han.

- Etter min mening er nok laks på mellom 5-7 kg den beste størrelsen med tanke på kvalitet og brukervennlighet.

Han understreker at laksen ikke bør være for mager.

- Jeg mener det er viktig at laksen har en fin balanse mellom fett og kjøtt, mager laks er bare tørt og kjedelig.

Viktig med riktig temperatur

Thalberg mener produksjonen av laks har blitt bedre og bedre med tiden.

- Det jeg liker veldig godt som det har blitt mer og mer av i det siste er laksefilet som blir pakket og fraktet med superkjøl. Dette gjør at du slipper unødvendig vann og is som fort kan skade kvaliteten i form av fryseskader eller unødvendig press på filetene som gjør at fisken mister spensten sin, sier han.

For å sikre best mulig kvalitet ut til sluttkunden sier Thalberg at de unngår ising direkte på fiskekjøttet, men at de alltid legger kjøtt mot kjøtt og skinn mot skinn og passer på å holde lav temperatur hele tiden.

Til slutt kommer Thalberg med en oppfordring til Kyst.no sine lesere.

- Min anbefaling er å kjøpe laks som er mellom 5-7 dager fra slaktedato. Da vil fisken ha mørnet og du vil få det beste resultatet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse