SjømatNorges årskonferanse 2019 vil i år ha Erna Solberg som trekkplaster. Foto: SjømatNorge.

Erna til Sjømat Norge i Trondheim

Statsministeren er en av flere profilerte næringslivsledere som kommer til årskonferansen i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er svært fornøyde med at Erna Solberg prioriterer vår årskonferanse. Det er nettopp helt til topps vi må, dersom vi skal lykkes med et blått taktskifte, sier styreleder i Sjømat Norge, Inger-Marie Sperre i en pressemelding.

Tradisjonen tro samler sjømatorganisasjon hele sjømatnæringen på tidlig vårpart. Arrangementet som går på rundgang mellom flere kystbyer, er i år lagt til Trondheim onsdag 3. april.

«Blått taktskifte» er temaet for konferansen og handler om sjømatnæringens langsiktige arbeid frem mot 2030.

- Dette er navnet på vår strategi. Målet er å doble næringens verdiskaping innen 2030, selvsagt under forutsetning av at næringen løser bærekraftutfordringer og leverer lokale ringvirkninger, sier Sperre.

Med på laget

Styreleder Sperre sier organisasjonen vil presentere konkrete forslag til hvordan et blått taktskifte skal nås.

- Vi er avhengig av at myndighetene legger til rette for dette. En ny særskatt, som også en rekke kystordførere har uttrykt bekymring for den siste tiden, vil kunne begrense mulighetene for et blått taktskifte.

- Vi har enorme muligheter til å dyrke og høste mer fra havet samt skape flere arbeidsplasser gjennom økt bearbeiding. Vi trenger da å ha politikerne med på laget, sier styrelederen.

Næringsliv og politikere

Til årskonferansen i Trondheim er i tillegg en rekke profilerte næringslivsledere og politikere invitert.

- Det er selvsagt ekstra gledelig å kunne presentere tidligere Hydrosjef og ex-fiskeriminister, Eivind Reiten. Han vil dele av sine erfaringer for hva som skal til å videreutvikle en verdensledende næring, sier Sperre.

I tillegg kommer WWF-sjef Bård-Vegard Solhjell, NHOs sjeføkonom Øystein Dørum, Trøndelags mest kjente bankmann Finn Haugan og Nordeas bærekraftsanalytiker Thina Saltvedt. FrPs ferske finanspolitiske talsmann Sivert Bjørnstad skal duellere med leder av Næringskomiteen, Senterpartiets Geir Pollestad.

- Vi vil også presentere en helt fersk rapport som viser sjømatnæringens samlede behov for investeringer frem mot både 2030 og 2050 dersom vi skal lykkes med et blått taktskifte, legger Sperre til og oppfordrer interesserte til å melde seg på.