Gå til innhold
Annonse

Espen Fredrik Staubo ny teknologidirektør i AKVA group

Staubos naturvitenskapelige bakgrunn, kombinert med lang internasjonal erfaring og førstehåndskjennskap til havbruksbransjen, gjør ham til en ideell kandidat melder selskapet. Foto: AKVA group.
Staubos naturvitenskapelige bakgrunn, kombinert med lang internasjonal erfaring og førstehåndskjennskap til havbruksbransjen, gjør ham til en ideell kandidat melder selskapet. Foto: AKVA group.

Den nye teknologidirektøren får en sentral rolle i AKVA group, som har som mål å være en pådriver for innovasjon og bærekraftig utvikling av havbruksbransjen. Han tiltrer stillingen 11. mars. 

Annonse

Det melder AKVA group i en pressemelding.

I sommer takker AKVA groups nåværende teknologidirektør Trond Severinsen av etter mer enn 25 år i selskapet. I den forbindelse har AKVA group vært på jakt etter en ny nøkkelspiller.

Espen Fredrik Staubo har en doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Bergen. Han har lang og bred ledererfaring fra en rekke internasjonale bedrifter, inkludert McKinsey, Elkem og Elopak.

I perioden 1997 til 2005 jobbet han for Stolt Sea Farm, hvor han de siste fire årene var President for deres europeiske virksomhet. Han har også vært direktør for det USA-baserte akvakulturselskapet Low Salinity, hvor han ble engasjert for å bygge opp selskapets landbaserte sjømatproduksjon.

Staubos naturvitenskapelige bakgrunn, kombinert med lang internasjonal erfaring og førstehåndskjennskap til havbruksbransjen, gjør ham til en ideell kandidat for AKVA group.

– Staubo får en meget viktig rolle framover. Med hans kvalifikasjoner er jeg trygg på at vi fortsatt vil sette vårt preg på bransjen og vi gleder oss til å få ham med på laget, sier konserndirektør Hallvard Muri.

Espen Fredrik Staubo er 58 år og bosatt i Oslo. Han kommer nå fra stillingen som teknologisjef i Elopak, et selskap han har vært ansatt i siden 2012.

– AKVA group er et spennende selskap med solid ståsted i bransjen. Selskapet er for øyeblikket inne i flere lovende utviklingsløp og legger bærekraftig utvikling til grunn for all innovasjon. Dette utgjør en solid base med stort potensial som jeg gleder meg til å være med og utvikle videre, sier Staubo.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse