Fishguard selger sine laboratorier til Eurofins.

Eurofins overtar Fishguards laboratorier

- Bakgrunnen for overtakelsen er at Fishguard ønsker å fokusere og rendyrke de akvakulturrelaterte satsningsområdene – Fiskehelse og Miljø, heter det i en pressemelding fra Fishguard. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Fishguard er i dag en av landets beste innen fiskehelse og miljø, men ser et betydelig potensiale for utvikling. Dette krever skjerpet fokus. Vi har derfor sett oss nødt til å vurdere hvordan dette kan oppnås, og samtidig opprettholde et servicenivå og konkurransedyktig tjenestespekter innen mattrygghet og diagnostikk, sier daglig leder i Fishguard, Paal Christian Krüger.

Overtakelsen gjelder laboratorievirksomhetene i Bergen, Måløy, Leknes og Alta. Fishguard vil i fremtiden samarbeide tett med Eurofins, og således betrygger Krüger at Fishguards kunder vil få de samme analysetjenestene som i dag i, tillegg til at Eurofins kan tilby et enda bredere spekter av analysetjenester.

Eurofins har fra før hovedkontor og laboratorium i Moss, og laboratorier i Oslo, Kristiansand, Klepp, Bergen, Ålesund, Trondheim og Sortland.

Eurofins i Norge er en del av den internasjonale laboratoriegruppen Eurofins Scientific som er store på kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins Scientific har mer enn 25.000 ansatte fordelt på 250 avdelinger i 39 land.