Gå til innhold
Annonse

- Fet fisk vil også fremover stå seg godt i markedet

Kristin Pettersen i Norges sjømatråd mener fet fisk som norsk laks fremdeles har mye gode næringsstoffer. Foto: Norges sjømatråd.
Kristin Pettersen i Norges sjømatråd mener fet fisk som norsk laks fremdeles har mye gode næringsstoffer. Foto: Norges sjømatråd.

Selv om effekten av Omega-3 fettsyrer nå blir omdiskutert, er det fortsatt liten tvil om at norsk fisk gir viktige næringsstoffer, mener sjømatrådet. 

Annonse

Kyst.no skrev nylig at det europeiske legemiddelkontoret har slått fast at omega 3-fettsyrer ikke beskytter mot hjerte- og karsykdom, og de opplyser derfor at de fjerner sin anbefaling om å ta Omega-3 for å forebygge nye hendelser ved hjerteinfarkt.

Kristin Pettersen, som er direktør markedsføring og PR i Norges Sjømatråd sier til Kyst.no at norsk fisk er en god kilde til flere viktige næringsstoffer.

- Vi ser at Helsedirektoratet støtter opp under betydningen av Omega-3 som kommer som en del av vårt sjømattinntak. Videre registrerer vi at EMA sine funn ser ut til å dreie seg om medisiner med Omega-3 fettsyrer. Vi tror derfor norske leverandører av fisk som er rik på Omega-3 og andre viktige næringsstoffer vil fortsette og stå godt i markedet, forteller hun. 

Når det gjelder vedtaket, sier hun at fagfolk skal få vurdere anbefalingen som går på medisiner med Omega-3. Men påpeker at de norske kostrådene er imidlertid klar på at vi bør spise mer fisk og mer variert, da dette bidrar til et sunt og balansert kosthold. 

Etter det Sjømatrådet er bekjent, sår ikke EMA sin rapport tvil om sjømatprodukter, men snakker om effekten Omega-3 i medisiner.

- Selvsagt kan slike oppslag føre til skepsis, men vi tror uansett at fet fisk også fremover vil stå seg godt i markedet, da dette er matprodukter med flere viktige næringsstoffer. Også må vi huske på at mange også kjøper fisk fordi det smaker godt, sier hun. 

- Er du overrasket over funnene?  

- Vi er positiv til at det forskes på næringsstoffer og da er det naturlig at det fra tid til annen vil komme nye funn, men hva vi leser er dette en rapport som gjelder medisin-produkter, ikke rene sjømatprodukter. 

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse