Gründer Jan Vindenes i Sotra Anchor & Chain forteller at oppdrettsbransjen i dag bestiller utstyr som tidligere var tilpasset offshore-industrien. . Foto: Nicolai Malmo

Fikk ugandisk fiskeoppdrett på kroken

Sotra Anchor & Chain er tildelt en millionordre på levering av kjetting, tauverk og sjarkler til et stort fiskeoppdrett i Uganda. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anlegget eies av en oppdrettsgigang i Zambia, og er blant de største i næringen i Afrika, står det i en pressemelding.

Første kontrakten

- Dette er den første kontrakten vi får med dette selskapet, og vi vil naturligvis posisjonere oss slik at vi kan levere til andre oppdrett i regi av denne virksomheten, sier kjetting-gründer Jan Vindenes i Sotra Anchor & Chain. 

Havbruk er et av kjerneområdene til Sotra-selskapet. Vindenes forteller at oppdrettsbransjen i dag bestiller utstyr som tidligere var tilpasset offshore-industrien. 

- Dette henger sammen med at oppdrettere har blitt større, noe som krever slitesterke løsninger, sier han. 

Oppdrett av tilapia

Fiskeoppdrettet som har bestilt kjetting, tauverk og sjarkler fra Sotra er lokalisert i Victoriasjøen. Virksomheten fokuserer fortrinnsvis på oppdrett av tilapia, en fisk nordmenn ikke har noe forhold til. Ferskvannsfisken er kjent for å spise lite og vokse raskt. 
Tilapia har sin opprinnelse i Afrika, mens oppdrett skjer hovedsaklig i Sørøst Asia. Fisken er hvit, mager og kjent for å ha lite bein. Den har en konsistens som minner om kylling. Victoriasjøen er den største innsjøen i Afrika, og den nest største i verden.