Fiskepumpe gir knallsuksess til leverandørselskapet Fish Tech som har doblet omsetningen i fjor. Foto: Fish Tech

Fiskepumpe har doblet gevinsten

Leverandørselskapet Fish Tech kan vise til svært gode resultater fra 2015, og sier de venter en solid omsetning for 2016 også. - Fra 2014 til i fjor har vi doblet omsetningen vår. Det er av en enkelt grunn, nemlig en fiskepumpe som har solgt svært godt, sier daglig leder Petter Andreasen til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Driftsinntektene til selskapet har steget fra 15,7 millioner til 35,4 millioner på ett år.

- Økningen i resultatene våre er mye grunnet en fiskepumpe som vi er alene om å tilby, sier daglig leder Petter Andreasen til kyst.no.

Daglig leder Petter Andreasen er svært fornøyd med doblingen av driftsinntektene til selskapet i fjor, og spår svært gode resultater for 2016. Foto: Fish Tech.

Driftsresultatet til selskapet har også steget betraktelig der de gikk fra 1,3 millioner kroner til 5,9 millioner på ett år.

- Vi ser at vi nok havner på et resultat på 85 millioner for 2016, og det er jo bare en helt vanvittig stigning og et strålende resultat for selskapet, legger han til. 

I 2014 utviklet selskapet Aqualife fiskepumpen, og året etter startet Fish Tech distribusjonen av den. Noe som har gitt leverandøren stor suksess. Pumpen er spesielt rettet inn mot markedet innen avlusingsbehandlinger av laks.

- Vi leverer den til mange oppdrettere som blant annet har Thermolicer, Hydrolicer og andre typer mekansisk avlusning, sier han.

Prisrammen for investeringen ligger på rundt 950 000 kroner til rundt 1,3 millioner per pumpe.

Etter 26 år som leverandør til oppdrettsnæringen, har Sterner Fish Tech AS besluttet å bytte navn. Mer om hvorfor selskapet har endret navn kan du lese her. 

Mer skånsom

Han sier at det spesielle med pumpen er at den er svært skånsom i forhold til tradisjonelle pumpesystemer som er på markedet i dag.

- Hovedgrunnen til at våre kunder foretrekker vårt produkt er skånsomheten. Det har vært en eksplosjon av flere typer lusebehandlingssystemer, som krever en mer skånsom behandling, derfor er vår sentrifugalpumpe en god løsning, sier han.

Driftsinntekter 2015. Illustrasjon: purehelp.no.

- Den pumper fisken i en jevn, homogen, strøm av vann. Der det er muligheter for å justere vannhastighet og mengde helt trinnløst, noe som ikke er like enkelt med tradisjonelle pumpesystemer, poengterer Andreasen avslutningsvis. 

Selskapet har også flere nyheter på lur, men ønsker ikke å si noe konkret om de nye produktene det jobbes med.