Dyrevernaalliansen vil ha fiskevelferd inn i trafikklyssystemet. Illustrasjonsbilde av oppdrettsanlegg i Vestland fylke. Foto: Magnus Petersen/Kyst.no.

- Fiskevelferd må inn som indikator i trafikklyssystemet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen varslet tidlegere i vinter at det skal legges frem en ny havbruksstrategi, og gav denne uken næringsorganisasjoner, ideelle organisasjoner, klynger og andre relevante aktører muligheten til å komme med innspill til den nye havbruksstrategien. Det tredje og siste møte ble gjennomført kl 14.00 i går.

- Havbruksnæringen produserer bærekraftig og sunn mat til en økende verdensbefolkning. Næringen er en av våre viktigste eksportnæringer. Med havbruksstrategien ønsker vi å stake ut kursen for fremtiden, og i dette arbeidet ønsker vi god dialog med næringen og organisasjonene, sier fiskeri- og sjømatministeren i en pressemelding. 

Må oppdateres

Under det andre møtet arrangert av fiskeri- og sjømatministeren, var flere organsisasjoner representert, blant dem Dyrevernalliansen som forteller til Kyst.no at de er svært bekymret for om departementet tar inn over seg de alvorlige dyrevelferdsutfordringene i næringen.

- Vi tror ikke departementet innser hvilken betydning dette kan få for markedet fremover. Vårt viktigste innspill er at trafikklyssystemet må oppdateres med krav til dyrevelferd, som dødelighet, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder og jurist i Dyrevernalliansen. 

- Videre spilte vi inn at termisk avlusing og bruk av rensefisk begge medfører så grusomme dyrelidelser at dette ikke er akseptabelt. Det er godt å se at flere andre organisasjoner også støtter disse kravene, og vi tror at motstanden vil vokse etter hvert som flere i befolkningen får økt kunnskap om hvor dårlig dyrevelferden er i norske merder, legger hun til. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Sjekk ut våre abonnement her