Gå til innhold
Annonse

Flere oppdrettsselskap stevnet etter påstand om prissamarbeid

Foto: Mowi
Foto: Mowi

Både Mowi og Salmar stiller seg spørrende til stevningen de har mottat fra justisdepartementet i USA. 

Annonse

19. februar i år fikk flere av de store oppdrettsselskapene Grieg Seafood, Mowi, Salmar og Lerøyeide Scottish Sea Farms besøk av EUs konkurransemyndigheter på flere av sine anlegg. Inspeksjonene ble utført for å undersøke potensielt konkurranseskadelig oppførsel i oppdrettsbransjen.

Torsdag kveld kom flere norske oppdrettsselskaper med uttalelser, etter EU-kommisjonens razzia om mulig samarbeid mellom flere norske oppdrettsselskaper og det påfølgende søksmålet i USA relatert til den samme saken.

- Mowi er blitt informert om at vi vil motta en stevning fra antitrustdivisjon ved justisdepartementet i USA der de har åpnet en kriminaletterforskning som involverer beskyldninger om lignende oppførsel, skriver Mowi i børsmeldingen.

Mowi hevder i meldingen at det ikke var grunnlag for EU-inspeksjonen, at søksmålet mangler substans og er helt ubegrunnet. Dette gjelder også for enhver kriminell etterforskning i USA.

- Mowi vil samarbeide fullt ut med Justisdepartementet og vil utlevere all forespurt informasjon knyttet til våre amerikanske datterselskaper, skriver selskapet. 

- Ingen grunnlag

Mowi opplyser videre at det ikke foreligger ny informasjon om EU-kommisjonens saksbehandling.

Salmar kom også på banen torsdag kveld med melding om at de er stevnet.

- Det vises til tidligere annonserte undersøkelser fra Europakommisjonen vedrørende angivelig prissamarbeid mellom norske produsenter av norsk atlantisk oppdrettslaks og gruppesøksmål i USA vedrørende samme forhold. Salmar har i dag mottatt en stevning fra Antitrust Division i justisdepartementet i USA hvor de åpner en etterforskning som omfatter påstander om tilsvarende handlinger. Salmar anser at det ikke er noe grunnlag for etterforskningen i EU, og at gruppesøksmålene er grunnløse. Det samme gjelder en eventuell strafferettslige etterforskning i USA, skriver SalMar.

Selskapet skriver videre at de vil samarbeide med justisdepartementet og fremskaffe all etterspurt informasjon.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse