Gå til innhold
Annonse
Deltakere fra tidligere
Deltakere fra tidligere "Fra hav til gaffel" prosjekt. Foto: Kigok.

Kigok (Opplæringskontorer for midtre Nordland) melder at de skal arrangere “Fra hav til gaffel” i Rødøy. den 12 og 13 november.

Annonse

- Da møtes elever fra 8. og 9. trinn fra Tjongsfjord, Øresvik, Nesøy, Jektvik og Gjerøy for å lære hvordan sjømaten kommer på matbordet. Maten skal serveres på Tjongsfjord skole på onsdag, og alle er velkommen, skriver de i pressemeldingen.

Bedriftsbesøk

Elevene skal først besøke lokale bedrifter og lære om lokal produksjon i havbruk og fiske, samt få med seg råvarer til matlaging. Helgeland Smolt, Mowi og Bjørnar Sjåvik med sin reketråler får besøk av elever den 12. november.

- Av råvarene skal de produsere deilig sjømat sammen med profesjonelle kokker, Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og Andreas Johansen fra Bodø. De to har sammen vunnet NNM for lærlinger og kommet til finalen i Norgescup for lærlinger, forteller de.

Inspirerende

De legger til at Kristoffer jobber for tiden på restaurant LystPå i Bodø. Kristoffer er vinner av Arktisk kokk 2019, og har også vært topp 6 i Norgescupen og vunnet reisestipend under en kokkekonkurranse på Nordnorsk Agenda. 

- Jeg synes det er gøy og inspirerende å være med på «Fra hav til gaffel». Det er veldig stas å få inspirere elever til å ta utdanning innen sjømatnæringen, og det er herlig å levere flotte produkt fra lokale og ferske råvarer ut til folket sammen med elevene, sier han.

Spennende sjømatretter

De skriver videre at Andreas er også utdannet kokk, og jobber nå hos Matgrossisten. Han mener at man legger mye av seg selv i matlagingen, derfor er det ekstra givende når en ser hva som kan utrettes.

- Sammen skal elevene og kokkene tilberede maten og lage flere spennende sjømatretter. Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonelle kokker skal serveres til alle som ønsker å smake, på Tjongsfjord skole onsdag 13. november fra kl.12.30-13.30, forteller de.

Avslutningsvis skriver de at prosjektet ledes av Kigok som er et ressurssenter innenfor opplæring, utvikling og prosjektarbeid, primært for marin sektor.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse