Fra fjorårets «Fra hav til gaffel»-prosjekt

«Fra hav til gaffel» arrangeres på Salmon Center Bodø

I Kigoks-prosjektet «Fra hav til gaffel» skal elever fra 8. og 9. trinn, i tillegg til restaurant- og matfagelever, sammen lære om veien fra hav til gaffel. Det hele skjer på Salmon Center i Bodø den 10. til 11. mars.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kigok arrangerer dette prosjektet for andre gang, denne gangen i større skala og i nabo kommunene til Gildeskål, Bodø.

I en pressemelding skriver de at de inviterer ungdomsskoleelever og elever fra videregående restaurant- og matfag i Bodø til et prosjekt der ungdommene skal få se hvordan råvarer fra fiske og oppdrett kan blir til nydelig og delikat mat.

- Prosjektet er over to dager hvor ungdommene skal få en presentasjon av næringen på dag en, så blir det matlaging på dag to. Vi har med oss Fiskesprell og rockekokken Henning Gjestang Johansen under matlagingen, han skal veilede de 50 ungdommer igjennom kokkeleringen av rød og hvit fisk, skriver de.

Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonell kokk skal serveres til alle som ønsker å komme innom Salmon Center under Folk og Fisk arrangementet i Bodø den 11 mars. Prosjektet ledes av Kigok, som har fått midler fra blant annet Gifas, Sjømat Norge, NCE for å bidra til rekruttering til fiskeri, havbruk og sjømatnæringen.

Kigok

Kunnskapssenteret i Gildeskål ble etablert som stiftelse i 1996. Stifterne var Gildeskål Forskningsstasjon as, Opplæringskontoret for fiskerifag i midtre Nordland, Meløy videregånde skole og Gildeskål kommune.

Formålet med Kigok er å tilby opplæring og utviklingsarbeid for fiskeri- og havbruksnæringa spesielt og lokalt samfunns- og næringsliv generelt.

Les mer på Kigoks hjemmesider