Domagoj Maksan, Julie Døvle Johansen og Benedikt Frenzl. Foto: Stingray/Terje Haugen

Fra WWF til Stingray

Julie Døvle Johansen, har nå startet i nyopprettet stilling hos Stingray Marine Solutions som fagansvarlig for fiskevelferd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Etter flere år i WWF fikk jeg god innsikt i de utfordringene oppdrettsindustrien står overfor, uttaler Døvle Johansen. Ved å jobbe for Stingray føler jeg nå at jeg kan være mer «hands on» med å implementere løsninger på noen av disse utfordringene, fortsetter hun.

- Jeg er overbevisst om, i likhet med Stingray; at mindre håndtering av fisken skaper positive ringvirkninger gjennom hele verdikjeden og er mer skånsomt for både fisken og miljøet, legger hun til.

1,3 milliarder laserpulser

Stingray har hundrevis av lasere installert på lokaliteter langs hele kysten, der den unike teknologien driver kontinuerlig og forebyggende avlusing gjennom døgnet, året rundt. Selskapet har skutt over 1,3 milliarder laserpulser siden 2014 og det er ikke meldt om eller dokumentert en eneste skade på fisken. Lakselus fjernes dermed presist og effektivt på naturens premisser.

Ansvarlig for Biologi, Forskning og Analyse, Benedikt Frenzl, er svært glad for å få med Julie Døvle Johansen på laget og påpeker:

– Med Julie får vi en faglig dyktig kollega som er utdannet marinbiolog og har praktisk erfaring fra Havforskningsinstituttet sitt forskningsskip. Hun har dessuten betydelig integritet og særlig kompetanse på bærekraft i havet etter flere år hos WWF.

Frenzl legger til at dette styrker en voksende avdeling i Stingray, der selskapet kan gi råd om fiskevelferd og biologisk veiledning til Stingray sine oppdrettskunder på løpende basis.

Daglig leder i Stingray, John A. Breivik, er stolt over å ønske nok en sterk fagperson velkommen til Team Stingray og påpeker at satsingen er en ytterligere bekreftelse på selskapet sin målsetning om å være ledende på fiskevelferd og bærekraft som leverandør til oppdrettsnæringen.