Konsernsjef Andreas Kvame i Grieg Seafood. Foto: Rob Fletcher

Grieg selger ikke på Shetland

Grieg Seafood gjør det bedre på Shetland og oppnådde en EBIT per kilo i andre kvartal på 20 kroner. Planene om salg av virksomheten på øyene i vest er parkert, ifølge selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet har større nedgang i kostnader enn forventet i andre kvartal i 2016, og foreløpige beregninger viser en EBIT/kg for denne regionen på rundt NOK 20 i kvartalet, skriver selskapet i en melding.

Tidligere i år startet selskapet en strategisk gjennomgang av selskapets virksomhet på Shetland. Som en del av dette har det vært vurdert å selge hele eller deler av regionen.

- Det har kommet inn bud, men styret har etter en samlet vurdering konkludert med at det ikke gjennomføres et salg nå da budnivåene ikke reflekterer de forbedringer som er i ferd med å bli realisert i regionen.  

GSF vil jobbe videre med andre strategiske alternativer på Shetland. Etter selskapets vurdering foreligger et stort potensiale for biologiske og operasjonelle synergier i en økt koordinering mellom aktørene i regionen.  Det pågår en omlegging av produksjonssyklusen fra 24 til 18 måneder på Shetland. Denne endringen vil ta ned den biologiske risikoen, og en forventer bedret lønnsomhet som følge av dette. Ett svekket GBP, spesielt etter Brexit, er også med å bedre Shetland sin konkurransesituasjon.  GSF har flyttet slaktevolum fra Q3 til Q2 i 2016 for å ta ned biologisk risiko. Slaktevolumet på Shetland i andre kvartal blir 2 900 tonn. Det er 800 tonn mer enn selskapet den 12. mai meldte som prognose for kvartalet. Samlet slaktet Grieg Seafood 16 200 tonn i andre kvartal.

Rapporten for andre kvartal presenteres den 18. august.