Gå til innhold
Annonse
Kolbjørn Giskeødegård er sjefanalytiker Nordea Markets. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Kolbjørn Giskeødegård er sjefanalytiker Nordea Markets. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Resultatene som Grieg Seafood la frem i går var bedre enn forventet. Det konkluderer Nordea Markets i en rapport

Annonse

- Etter en solid kvartalsrapport fra Grieg Seafood oppgraderer vi selskapet fra Salg til Hold. Selskapet rapporterte inntjening før renter og skatt (EBIT) på NOK 229 mill., og slo med det markedets forventninger med hele 18%.

Volumet var på linje med forventningene, mens EBIT per kilo var høyere.

- De to mest interessante aspektene ved rapporten var den ekstraordinære utbyttebetalingen på NOK 1 per aksje og de optimistiske veksutsiktene, skriver de videre.

Selskapets egne forventninger til veksten ligger på 17% i volum for 2018.

- Det forventes at 26 mill. smolt vil bli satt ut, hvilket bør føre til at høstingsvolumene når 104.000 tonn så tidlig som i 2019. Dette svarer til en vekst på 57% på kun to år.

Lerøy som forventet

Lerøy rapporterer ifølge Nordea på linje med forventningene.

- Lerøy Seafood har sluppet kvartalstall her på morgenkvisten uten de store overraskelsene. Driftsinntjeningen før skatt og renter (EBIT) endte på NOK 861 mill., mot forventningene i markedet på NOK 863 mill, skriver de.

Høstevolumet var ifølge Nordea 5% høyere enn forventet, mens EBIT per kilo var 6% under.

- Selskapet kan vise til en positiv kostnadsutvikling, og presset på marginene skyldes dermed prispress snarere enn stigende kostnader. Selskapet fastholder sine forventninger til helåret 2017 og deres første forventninger til 2018 lyder på konservative 4% vekst.

- Vi gjør ingen betydelige endringer i våre estimater på bakgrunn av rapporten, og forventer en nøytral kursreaksjon. Vi anbefaler ikke å gå inn i aksjen på nåværende tidspunkt.