Arne Dalland, CEO i NWP, satser på at deres nye fabrikk vil gi dem flere muligheter, blant annet en mer effektiv produksjonslinje som vil øke kapasiteten og styrke kvaliteten på produktene deres. Foto: Norwegian Weather Protection.

Har aldri tenkt tanken på å flytte produksjonen utenlands

Denne uken åpner Norwegian Weather Protection AS (NWP) sin helt nye fabrikk på Frekhaug. - Jeg har ikke brukt én eneste kalori på tanken på å flytte produksjonen til Kina eller noen annen plass utenfor Norge, sier CEO i NWP Arne Dalland. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Nærhet til markedet er viktig for oss, og vi mener denne tilnærmingen gir oss økt konkurransekraft og bedre oppfølging av våre kunders behov, sier Arne Dalland, CEO i (NWP) i en pressemelding.

NWP produserer værbeskyttelse som er spesialdesignet for å tåle norske værhold. De tilbyr en rekke produkter til ulike bransjer og har over 50 ansatte. Selskapet har også posisjonert seg i nye markeder, for eksempel innen havbruk med produksjon av luseskjørt.

Øker kapasitet og effektivitet

Apningen av fabrikken er planlagt til 16. mai der selskapet kmmer til å ha et varierende program med blan annet Øyvind Rafto i Raske Menn som konferansier.

- Vår nye fabrikk vil gi oss flere muligheter – som blant annet en mer effektiv produksjonslinje som gjør at vi vil øke kapasiteten vår, samtidig som vi styrker kvaliteten på produktene våre, sier Dalland.

Med NWP sitt datterselskap – NWP Development, har de også et ønske om å satse på innovasjon og produktutvikling fremover i enda større grad enn tidligere. Jan Henning Rysjedal er en ny daglig leder for selskapet, og sier at målet er å gjøre NWP sine produkter både tryggere, grønnere og mer effektiv.

- Vi jobber tett mot våre leverandører i forhold til å sikre de materialene vi bruker i våre produkter. Alle dukmaterialer er for eksempel godkjent i henhold til EUs REACH miljøstandard. Dette skal sikre et høyt beskyttelsesnivå for miljøet og menneskers helse, sier Rysjedal.