HKH Kronprins Haakon klippet snoren til stor tilfredshet for Per Anton Løfsnes (t.v), Espen Ledang og HKH Kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Havbruksparken Midt-Norge.

Havbruksparken Midt-Norge offisielt åpnet

Kompetansesenteret i Flatanger fikk torsdag en Kongelig åpning, da Per Anton Løfsnes bivånet at HKH Kronprins Haakon foretok den offisielle åpningen av havbruksparken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havbruksparken Midt-Norge er et resultat etter initiativ utledet fra havbruksnæringen i Flatanger.

Ifølge en pressemelding fra selskapet meldte det seg et behov for samlokalisering, samt tilgang til en arena for utvikling og innovasjon.

Oppdrettsselskapet Bjørøya AS er den sentrale oppdrettsaktøren, men inkubatoren Proneo AS og eiendomsutvikleren Jaras Drift AS, er vesentlige aktører for at Kronprinsparet torsdag kunne få en omvisning i det som vil bli en sentral utviklingsbase for hele næringen.

Per Anton Løfsnes (t.v) og Espen Ledang ønsker Kronprinsparet velkommen til Havbruksparken Midt-Norge i Flatanger. Foto: Havbruksparken Midt-Norge/KOMENT.

- På en dag som denne er jeg stolt, og ikke minst takknemlig overfor alle de aktører som har bidratt til å gjøre dette mulig. Dette inkluderer kommune og fylkeskommune. Ikke minst er jeg glad for at hele prosessen gikk fort – det gikk kort tid fra idéen ble født til bygget nå er klart for åpning, sa Per Anton Løfsnes, daglig leder i Bjørøya AS under åpningen, ifølge meldingen.

Sammen med Espen Ledang i Jaras Drift AS, kunne han overlate til HKH Kronprins Haakon å foreta den offisielle åpningen. 100 gjester kunne deretter få et innblikk i aktiviteten i senteret.

Havbruksparken i Midt-Norge består av 2 000 m2 areal med kontor, kantine, lager og møterom. Allerede er 14 bedrifter inne som leietakere, og det vil huse over 60 ansatte med mer enn 500 millioner kroner i omsetning.

På leietakerlisten står både Marine Harvest, Salmar, Bjørøya og Aqua Kompetanse.