Gudmor, Julie Olsen (20) fra Rognan, er barnebarnet til Viljan Viborg som gikk bort i fjor. Han var den første som ble ansatt i Edelfarm, og ble denne dagen hedret. Foto: Lars Antonsen

Hedret Edelfarm sin første ansatte under båtdåp

Den nye personell og røkterbåten til selskapet er døpt «Viljan» etter den første ansatte i Edelfarm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et hundretalls mennesker hadde møtt opp på Rognan-kaia for å bivåne dåpen som fant sted på lørdag, ifølge selskapet.

Den nye arbeidsbåten er 31 fot lang, gjør 28 knop og er utstyrt med 370 hestekrefter. Båten er produsert av Austrheim-selskapet Tobias Produksjon, og investeringen utgjør 2,5 millioner kroner.

Selskapet mener båten kommer godt med når røktere og andre ansatte skal utføre sine arbeidsoppgaver. 

Styreleder Roger Øksheim i Edelfarm. Foto: Salten Aqua-konsernet.

- Det gjelder spesielt når vi må forflytte oss kjapt mellom lokalitetene og landbasen. En stor fordel er det jo også at båten er lukket så den er mer komfortabel i ruskevær, sier arbeidende styreleder Roger Øksheim i en pressemelding. 

Han forteller til Kyst.no at dette fartøyet er ment for å utføre røkteroppgaver og personellfrakt. 

- Båten skal brukes på alle våre lokaliteter, og kan brukes til eksempelvis dødfiskopptak og den type røkteroppgaver. Men den kan ikke gjøre tyngre arbeidsoppgaver, påpeker han. 

Mintes bestefar

Gudmor for båtdåpen var Julie Olsen (20) fra Rognan, som er barnebarnet til Viljan Viborg som gikk bort i fjor. Han var den første som ble ansatt i Edelfarm tilbake i 1986, og det falt noen tårer på kaia da «Viljan» ble døpt, ifølge selskapet. 

- Ja det var litt rørende. Jeg hadde et nært forhold til bestefar og jeg føler mye når båten får hans navn og jeg får være gudmor, sa Olsen i meldingen.

Bauta i selskapet

Øksnes sier til Kyst.no at Viljan var en solid bauta i selskapet i mange år.

- Han var vår første ansatte og gikk av med pensjon for bare noen år siden. Han fikk dessverre bare noen år som pensjonist før han gikk bort. Selskapet følte at det var på sin plass at man kalte opp båten etter Viljan for å hedre hans minne, sier han,

- På denne måten får vi han med oss videre i selskapet, og på merdkanten hver dag. Vi følte det var en fin ting å gjøre, legger han til.