Ecto plattformen i bruk i Norge. Foto: Ecto.

Henter inn 7 millioner dollar for sin digitale satsning på oppdrettsdata

Dataanalyse-selskapet Ecto melder de henter inn syv millioner dollar fra Rabobank og Aqua-Spark for sin satsning på digitalisering av akvakulturnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Ecto henter inn syv millioner dollar i frisk kapital fra Rabo Food & Agri Innovation Fund og Aqua-Spark. Investeringsselskapene Seventure Partners deltok også i emisjonen sammen med Yield Lab og Vodia Ventures.

Ecto melder i en pressmelding at de planlegger å bruke kapitalen til å styrke sin posisjon i markedet for digital beslutningsstøtte for akvakultur.

Dataanalyse-selskapet har som mål å tilby akvakulturnæringen datasystemer for strukturert datafangst gjennom hele verdikjeden slik at produsenter i økende grad kan opparbeide faktabasert innsikt for mer effektiv og bærekraftig produksjon.

Ecto-sjef og medgründer Dmitry Kozachenok. Foto: privat.

- Stordata kan redusere problemer

I en pressemelding skriver selskapet at deres digitale plattform støtter integrasjon med over 100 datakilder i verdikjeden for akvakultur.

- Programvaren bruker produsentens historiske produksjonsdata til å avdekke årsak-virking sammenhenger knyttet til biologisk risiko. Analysene inkluderer miljøfaktorer som påvirker fiskevelferd og produktivitet i alle stadier av verdikjeden, inkludert settefiskanlegg, påvekst, slakteri, brønnbåt- og lastebiltransport. Detaljert informasjon relatert til individuelle populasjoner og produksjonslokasjoner brukes til å generere mer nøyaktige ytelsesprognoser enn hva industrien hittil har hatt tilgang til, hevder de. 

- Fremtiden for bærekraftig akvakultur ligger i analyse av stordata for å redusere problemer som kan unngås og menneskelige feil, sier Ecto-sjef og medgründer Dmitry Kozachenok.

Om Ecto:

Ecto ble lansert i 2013 som et teknologi-prosjekt ved Harvard Innovation Labs i Boston i USA. Ecto tilbyr digitale beslutningsstøtteverktøy til akvakulturnæringen som kombinerer maskinlæring med vitenskapelig basert biologisk innsikt. Selskapet har blitt tildelt tilskudd fra US Department of Agriculture og National Science Foundation for sin forskning innen fiskebiologi.