Gå til innhold
Mia Guttorm Moseng er ny daglig leder i det nyetablerte datterselskapet i Stavanger. Foto: Privat.
Mia Guttorm Moseng er ny daglig leder i det nyetablerte datterselskapet i Stavanger. Foto: Privat.

Det Kanadiske teknologiselskapet for sjømat, Sedna Technologies, har ansatt Mia Guttorm Moseng som daglig leder i det nyetablerte datterselskapet i Stavanger. 

- Overraskende nok fikk vi over 60 søkere på stillingen, deriblant mange erfarne folk fra olje/gass industrien som ønsket et karriereskifte. Men vi bestemte oss til slutt for å satse på en ung og lovende kvinne med solid fagutdannelse, røkterpraksis hos både Mowi og Grieg, og ikke minst mye energi og stå-på-vilje. 

Trond Severinsen, som er norsk partner i selskapet ble selv ansatt i ung alder som budgutt i Sea Farm Trading AS som 19-åring i 1984.

- For meg er det spesielt givende å kunne gi lignende muligheter videre til andre unge mennesker som vil inn i denne fantastiske næringen. Bjørn Myrseth hadde troen på meg for 37 år siden, og for det er jeg evig takknemlig. 

Brenner for akvakulturnæringen

Mia er født og oppvokst i Rognan sør for Bodø, og er nettopp ferdig med sin Bachelorgrad i havbruksdrift- og ledelse ved Nord Universitet og før det var hun innom biokjemi-studiet på Universitetet i Stavanger. 

Når hun i tillegg avtjente verneplikten i brann- og redningstjenesten på Ørlandet Hovedflystasjon som eneste brannkvinne blant 49 brannmenn, så sier ikke det så rent lite.

- Min jobb som mentor og senior i selskapet blir nå å dele min lange internasjonale erfaring med henne framover og bygge Sedna Technologies globalt, sammen med våre dyktige kolleger i Canada. Da skal vi nok prøve å unngå brannslukningsarbeid i denne jobben i hvert fall.

- Men dette er uansett en kvinne som brenner for akvakulturnæringen og har en lysende karriere foran seg, så bare følg med framover, avslutter Severinsen med et smil.

Fra og med 3. mai skal Mia være på plass på kontoret ved siden av BluePlanet AS i Måltidet’s Hus i Stavanger.

Har du en sak du
vil tipse oss om?