Statsminister Erna Solberg i samtale med Inger-Marie Sperre, styreleder Sjømat Norge. Foto: Ole Andreas Drønen

- Interessen for særskatt ikke like stor lenger

Trondheim: Årskonferansen til Sjømat Norge er nå i gang, og statsminister Erna Solberg understreker at man må forenkle og skape mindre byråkratiske betingelser for havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Statsminister Erna Solberg i tillegg til en rekke profilerte næringslivsledere er sentrale under Sjømat Norge sin årlige årskonferanse i Trondheim.

Solberg var første person på talerstolen, hun snakket blant annet om et sterkt politisk engasjement rundt beskatning av havbruksnæringen. 

- Interessen for en særskatt av næringen ser ikke ut til å være like populær blant de ulike politiske partiene på Stortinget, som den var i starten,  påpeker hun humoristisk. 

Mindre byråkrati og bedre samarbeid

Solberg er klar på at det er havet man skal leve av fremover, og at det finnes enorme muligheter innenfor næringen.

- Denne næringen kommer til å skape mange jobber fremover, og vil fortsette å være en viktig næring.

Erna Solberg mener man må finne mindre byråkratiske løsninger sammen med havbruksnæringen. Foto: Ole Andreas Drønen

Statsministeren understreker også at man må få et bedre samarbeid mellom myndigheter og oppdrettsnæringen.

- Vi må klare å finne enklere og mindre byråkratiske betingelser, dette tror jeg er nødvendig for at havbruksnæringen skal bli den vekstnæringen vi alle snakker om.

Tradisjonen tro samler Sjømat Norge hele sjømatnæringen til Årsarrangementet som går på rundgang mellom flere kystbyer. I år er arrangementet lagt til Trondheim 2. og 3. april.

«Blått taktskifte» er temaet for årskonferansen 3. april og handler om sjømatnæringens langsiktige arbeid frem mot 2030.