Stingray sine lasere klar for installasjon hos Nova Sea på Lovund. Foto: Stingray

Investorer støtter Stingray

- Pareto Securities har nylig avsluttet en emisjon for Stingray Marine Solutions der selskapet ønsket å hente 20-30 millioner kroner til en sterkere satsing på teknologi for oppdrettsnæringen. Stor interesse førte til at emisjonen ble økt og avsluttet på vel 45 millioner i ny tilført kapital, noe som gir Stingray en solid kapitalbase fremover, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nye investorer har fått nærmere innsyn i selskapet sin banebrytende teknologi, med laser mot lakselus, og den spennende videreutviklingen for automatisert lusetelling og sikrere biomassemåling. Dette gjorde at kapitalforhøyelsen ble kraftig overtegnet, samtidig som de ansatte får sitte i førersetet for veien videre med et viktig og motiverende eierskap, melder selskapet i en pressemelding.

 – Vi ser nå at oppdrettere i stadig større grad blir bevisst på at tapt fortjeneste, som konsekvens av gjentatte håndteringer ved avlusing, er vel så viktig som de direkte og indirekte behandlingskostnadene, påpeker økonomisjef i Stingray, Geir Inge Rødseth.

Han legger til at de som nå fokuserer på inntektssiden, i tillegg til utgiftssiden, på kort tid nok vil konkludere med at investeringer i luselaser gir en svært rask tilbakebetaling og gevinst.

Selskapet har fått med seg solide investorer fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo, der flere har betydelige investeringer i oppdrettsnæringen allerede. Investor Grunde Eriksen, i investeringsselskapet Altitude Capital AS, og som representerer flere av de nye investorene, bekrefter at Stingray har overbevisst med fremtidsrettet teknologi og svært kompetente ansatte på en rekke fagområder.

– Vi tror at Stingray vil bidra med viktige løsninger og økt lønnsomhet for både enkeltoppdrettere og automatisering av en hel næring.

Han er imponert over den kontinuerlige forbedringen av Stingray sin teknologi og hvordan den muliggjør færre mekaniske behandlinger, lavere dødelighet og større slaktevekt for oppdrettere.

– Nå støtter vi selskapet, slik at det kan vokse videre og hjelpe oppdrettsnæringen fremover, avslutter Rødseth.

- Takknemlig for tilliten

Partner i Pareto Securities sin avdeling for Corporate Finance – Seafood, Kristoffer Jordheim, er godt fornøyd med den store interessen som har vært for emisjonen.

– Pareto har vært rådgiver og tilrettelegger i prosessen og vi har latt oss imponere av Stingray, deres team og ambisjoner, noe vi ser ut til å dele med de sterke investorene som har blitt med på laget, sier Jordheim.

Daglig leder i Stingray Marine Solutions AS, John Arne Breivik, er takknemlig for tilliten som blir vist fra de nye investorene som har kommet inn i selskapet.

– Vi ser frem til å kunne videreutvikle selskapet med nye løsninger, internasjonal satsing og ikke minst bidra til økt lønnsomhet for alle de oppdretterne som benytter seg av Stingray sin teknologi.