Gå til innhold
Annonse
Foto: Salmobreed
Foto: Salmobreed

Etterspørselen av  rogn fra Island har tatt seg vesentlig opp i Norge som følge av Benchmark Holdings sitt oppkjøp av det islandske selskapet StofnFiskur hf. Rognen formidles til Norske kunder gjennom SalmoBreed AS, og importen forventes å tangere 30 Millioner rognkorn i løpet av 2015.

Annonse

 

- Den islandske rognen fyller et udekket behov i det norske rognmarkedet, forteller salgs- og markedssjef Thoralf Solberg i SalmoBreed .

–Gjennom sommeren og tidlig høst hadde vi såkalte off-season leveranser av rogn fra StofnFiskur som hittil ikke er tilgjengelig i fra norske produsenter. Dette er viktig for smoltanlegg som ønsker maksimal utnyttelse av sin produksjonskapasitet, utdyper Solberg.

–Vi har også levert spesialprodukter som triploid- og økologisk rogn fra Island. Som følge av myndighetenes strategi for tildeling av grønne konsesjoner, er dette produkter med et videre vekstpotensial, sier salgs- og markedssjefen.

–Nytt av året er produktet CrossBreed hvor vi befrukter rogn fra vårt søsterselskap på Island med melke fra våre norske produsenter. Også her forventer vi god etterspørselsvekst fremover, basert på muligheter for off-season leveranser, og en forventing om økt genetisk fremgang som følge av heterosiseffekten av å krysse laks fra genetisk ulike stammer, avslutter Solberg.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse