Jurassic Salmon har tidligere i år fått ASC-sertifisering som det første landbaserte anlegget i landet. Foto: Jurassic Salmon.

Jurassic Salmon får som første landbaserte anlegg ASC-sertifisering

Jurassic Salmon, er et polsk selskap som produserer økologisk laks i lukkede tanker på land. De har nå blitt det første landbaserte oppdrettsanlegget som oppnår ASC-sertifisering, ifølge fishfarmingexpert.com.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Basert nær Janowo, nordvest i Polen har Jurassic Salmon vært i drift siden 2013 og har sitt navn fra det faktum at de bruker termisk vann fra 150 millioner år siden i fisketankene, skriver fishfarmingexpert.com.

Produksjonssjef Michal Kowalski, uttalte at de har en rekke kunder som er interessert i ASC-sertifisert fisk.

- Vi føler denne sertifiseringen vil være til nytte for oss. Sertifiseringsprosessen selv var nyttig, da den har hjulpet oss å identifisere områder av produksjonsprosessen som kan forbedres, sier Kowalski.

ASC-sertifisering ble foretatt av Acoura Marine.

- Jurassic Salmon er en innovativ og viktig produsent og vi er glade for å ha vært involvert i dette prosjektet. Det blir stadig klarere at forhandlere og prosessorer er ute etter ASC-sertifisering, og jeg har ingen tvil om at Jurassic Salmon vil se økt etterspørselen etter deres fisk på grunn av deres vellykket revisjon, uttalte Martin Gill, Acoura administrerende direktør.