Kigoks prosjekt - Fra hav til gaffel Sørfold- som ble gjennomført på Straumen, mars 2017.

Kigok arrangerer Fra hav til gaffel

I Kigoks prosjektet -Fra hav til gaffel- skal elever fra 8. trinn i Saltdal og elever ved restaurant- og matfag i Bodø sammen lære om veien fra hav til gaffel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kigok arrangerer dette prosjektet for femte gang, og denne gangen på Rognan. Gjennom prosjektet skal deltagerne besøke fiskeri og havbruks bedrifter der de vil få ett innblikk i lokale næringen, de skal også få med seg råvarer fra besøksbedriftene, meldes det i en pressemelding.

- Råvarene skal de produsere deilig sjømat av sammen med profesjonelle kokker. Vi har med kokkene Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og hans kokkehjelper Jørgen fra Bodø. Kristoffer jobber i dag som sous chef på Roast i Bodø, Kristoffer vant NNM for lærlinger og fikk 2. plass i konkurransen arktisk kokk i 2013., sier Kine Helén Oldervik i Kigok.

Kigoks prosjekt -Fra hav til gaffel Drag- som ble gjennomført på Drag, mai 2017.

-Aldri kjedelig

Kristoffer sier at som kokk blir man aldri utlært, og mener derfor det aldri blir kjedelig,

Begge mener at man legger mye av seg selv i matlagingen, derfor er det ekstra givende når en ser hva som kan utrettes. Sammen skal elevene og kokkene tilberede maten og lage en spennende meny ut av dette, resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonelle kokker skal serveres til alle som ønsker å smake på Slipen på Rognan fredag 16. mars fra kl.1400-1500, kommer det frem.

  • Prosjektet ledes av Kigok som er et ressurssenter innenfor opplæring, utvikling og prosjektarbeid, primært for marin sektor.
  • Kunnskapssentret i Gildeskål (Kig) driver opplæringskontoret for fiskerifag i midtre Nordland (ok), og har en rekke utviklingsprosjekt innenfor rekruttering, utviklingsarbeid og nettverksbygging.