Gå til innhold
Gustav Erik Blaalid ønsker Kystmagasinet velkommen i Oceanspace Media-gruppen. Foto: Helge Martin Markussen
Gustav Erik Blaalid ønsker Kystmagasinet velkommen i Oceanspace Media-gruppen. Foto: Helge Martin Markussen

Oceanspace Media AS kjøper Kystmagasinet. Dermed styrker mediehuset sin posisjon som en komplett fagpresse for kyst-Norge.

- Med Norsk Fiskeoppdrett og Skipsrevyen i porteføljen har Oceanspace Media allerede en sterk posisjon i kyst-Norge. Med Kystmagasinet på laget, blir vi en mer komplett fagpresseaktør til næringslivet langs kysten, sier styreleder i Oceanspace Media og publisher Gustav Erik Blaalid. Kystmagasinet har vært eiet av medieselskapet Publishing AS.

- Legger vi til SalmonExpert i Chile og FishFarmingExpert i Skottland og Canada, er vi også det viktigste mediet for havbruksnæringen internasjonalt, legger han til.

Hilde Moe er salgsansvarlig i Kystmagasinet. Foto: Gustav Erik Blaalid
Hilde Moe er salgsansvarlig i Kystmagasinet. Foto: Gustav Erik Blaalid

Havrommet

Målet for Oceanspace Media er å bli et nasjonalt og internasjonalt ledende fagmedium for hav-og kystrelatert næringsliv. Gjennom Skipsrevyen, og skipsrevyen.no, har selskapet fokus på skipsfart, skipsbygging og det teknologiske skifte til grønn skipsfart. I Norsk Fiskeoppdrett og Kyst.no fokuseres det på alle sider ved lakseproduksjon – fra rogn til matfiskproduksjon, fra avansert produksjonsteknologi til bioteknologi, avl, fôr vaksiner, RAS, til politikk og forvaltning.

Edmund Mongstad er redaktør i Kystmagasinet. Foto: Privat
Edmund Mongstad er redaktør i Kystmagasinet. Foto: Privat

- Vi opplever en god utvikling på besøkstall på websidene våre. Det å ha fagblader – enten digitalt eller på papir – og nyhetssaker på web, er god kombinasjon, fastslår Blaalid. Han understreker at Kystmagasinet blir en viktig del i utviklingen av et mediehus som har ambisjoner om å bli den ledende leverandøren av nyheter og fagrelatert journalistikk på kysten av Norge.

Messer og events

Oceanspace Media AS

Selskap: Oceanspace Media AS
Etablert: 2020
Eier: Vitamin Holding AS, som eies 100 % av Gustav Erik Blaalid
Magasiner: Norsk Fiskeoppdrett (etablert 1976, Norge), Skipsrevyen (etablert 1971, Norge), Kystmagasinet (etablert 1997, Norge), SalmonExpert (etablert 2010, Chile), FishFarmingExpert (etablert 2007, UK/Canada)
Websider: Kyst.no, skipsrevyen.no, kystmagasinet.no, salmonexpert.cl og fishfarmingexpert.com
Messer og event: AqKva AS (16,6 %), som igjen eier 50 % i HavExpo AS

Oceanspace Media har også en eierpost i AqKva AS, arrangør og eier av en rekke konferanser rettet mot havbruksnæringen i Norge. Blant annet den største fagkonferansen, AqKva, som hvert år arrangeres i Bergen i januar. Dette selskapet eier 50 % i messeselskapet HavExpo, som skal arrangere sin første messe i mai 2022.

- Vi ser på messer og events som en viktig del av vår strategiske satsing fremover, sier eier og publisher Gustav Erik Blaalid.

Har du en sak du
vil tipse oss om?