Nesse har sagt opp i Nutreco og flytter dermed hjem til Norge.

Knut Nesse har sagt opp jobben i Nutreco

Knut Nesse takker for seg etter mer enn 23 år i Skretting, som er eid av Nutreco.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Administrerende direktør i Nutreco, Knut Nesse, har meldt at han forlater selskapet etter å ha ledet det de siste seks årene, skriver selskapet i en pressemelding. Dette markerer slutten på hans karriere hos Nutreco som har strukket seg over mer enn 23 år etter at han startet i Skretting, verdens største fiskefôrselskap som eies av Nutreco.

- Et privilegium

- Det har vært et privilegium å være en del av Nutreco i så lang tid og ha fått fylle rollen som CEO for de siste seks årene, sier Nesse.

- Det har vært fantastisk å arbeide i en voksende jordbruks- og havbruksindustri, og en glede å jobbe sammen med så mange flotte mennesker. Men nå er tiden inne for en forandring. Jeg har tatt en personlig beslutning om å flytte tilbake til Norge med familien min etter å levd i utlandet i mange år, sier han.

CEO Jeroen Drost i SHV, det nederlandske familieselskapet som eier Nutreco, skryter av lederskapet til Nesse.

- Knut har vist stort lederskap i sin rolle som CEO for Nutreco. Han har hatt avgjørende innvirkning på utviklingen, veksten og suksessen til selskapet. Under Knuts lederskap har selskapet nå et solid grunnlag for vekst og en klar strategisk retning for de kommende årene. Vi ønsker Knut alt det beste for framtiden, forteller han.

Rob Koreman overtar

Rob Koreman starter i Nutreco 1. august 2018.

Rob er doktor i medisin fra RSM Erasmus universitet i Nederland og har en MBA fra Babson College i USA. I de siste tretti årene har han hatt forskjellige lederverv hovedsakelig innen farmasøytisk industri, blant annet fra Serono (en del av Merck Group), Grünenthal og Sanofi-Aventis i Nederland, Tyskland, Tsjekkia og Sveits. I sin siste stilling var han president & CEO Global Specialty Medicines og medlem av Executive Committee hos Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Koreman vil overta for Knut som Administrerende direktør for Nutreco 1. oktober 2018.