Knut Nesse slutter i Nutreco i slutten av september. 1. januar 2019 tar han fatt på jobben som leder for en ny internasjonal organisasjon av sjømatbedrifter som skal arbeide for en bedre forvaltning av verdenshavene.

Knut Nesse ny administrerende direktør for SeaBOS

Knut Nesse, avtroppende konsernsjef i Nutreco, er utnevnt til administrerende direktør for SeaBOS fra 1. januar 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Under et møte i den japanske byen Karuizawa ble tirsdag ti av verdens største sjømatbedrifter enige om at de vil øke sin innsats for å styrke bærekraften i sjømatindustrien.

På møtet ble også organisasjonen SeaBOS (Seafood Business for Ocean Stewardship) også formelt stiftet. Her ble Shigeru Ito, konsernsjef og president for verdens største sjømatfirma, Maruha Nichiro Corporation - utnevt som styreleder av SeaBOS-initiativet .

Knut Nesse, avtroppende konsernsjef i Nutreco, ble utnevnt til administrerende direktør for initiativet fra 1. januar 2019.

- SeaBOS er en global koalisjon mellom selskaper med en strategisk visjon om å aktivt bidra til å en bedre forvalting av havene. Jeg forplikter meg til å gjøre dette initiativet til en stor suksess og sørge for at vi tar et globalt ansvar, uttaler styreleder Shigeru Ito i en pressemelding.

- Havet kan ikke vente og vi har ansvaret for å utgjøre en forskjell. Vi har nå et solid finansielt og institusjonelt grunnlag for dette nye initiativet og jeg er veldig glad for å gå inn i denne nye stillingen som SeaBOS-direktør, sier Knut Nesse videre.