Gå til innhold
Annonse
Fjord Miljø og Selstad inngår samarbeid. Foto: Selstad
Fjord Miljø og Selstad inngår samarbeid. Foto: Selstad

Fjord Miljø og Selstad har denne uken inngått samarbeid for kunne levere en komplett forebyggende løsning mot lakselus.

Annonse

Systemet bidrar til bedre vannmiljø for laksen, og inkluderer luseskjørt fra Selstad og utstyr for pumping og filtrering av vann samt overvåkning av vannkvalitet fra Fjord Miljø.

Fjord Miljø-gründer Sven Jørgen Strømmen står bak produktet som bidrar til et bedre miljø for fisken gjennom utskifting av vann.

- Fjord Miljø tilbyr et komplett system som er utviklet for å sikre og overvåke vannmiljøet, forklarer Strømmen. Han har livslang erfaring med oppdrett, og har sterk tro på kombinasjonen av luseskjørt og vannsirkulering.

Lang erfaring

Selstad er etablert som leverandør av høykvalitets luseskjørt med og uten gjennomstrømning, og Børre Waagan, som er leder for akvakultur i Selstad, har stor tro på konseptet.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger om luseskjørtene våre i markedet, og har allerede gjennomført prosjekt som dokumenterer effekten av luseskjørt kombinert med utstyr fra Fjord Miljø. Så dette lover veldig godt, sier Waagan i en kommentar.

Marit Selstad, som er salgs- og markedssjef i Selstad, er glad for å kunne legge til en slik løsning i produktporteføljen til selskapet.

- Vi har lang erfaring som leverandør i oppdrettsbransjen, og er opptatt av å kunne tilby nye produkter. Strømmenrøret er fortsatt et relativt nytt konsept, men i Selstad tror vi at dette kombinert med luseskjørt er en løsning som dekker et viktig behov i markedet, forteller hun.

- I tillegg er der utrolig mye kompetanse i begge organisasjonene som vi vil ha fordel av å dele gjennom dette samarbeidet. Fjord Miljø ser også frem til et videre samarbeid med Selstad.

- Det gir en ekstra trygghet for kundene at Selstad er med for å gi en komplett løsning mot lakselusen, forklarer Strømmen. - I tillegg får vi mer tid til å drive med videreutvikling og mer produktutvikling på denne måten, så det er også positivt for oss som bedrift, avslutter han.

Om selskapene

Fjord Miljø er et selskap med spisskompetanse innen utstyr for pumping av vann- og vannmiljø i flytende akvakulturanlegg. Selstad er en utstyrsleverandør til havbaserte næringer, og har lang erfaring med levering av service og utstyr til akvakultur.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse