Thomas Aas, administrerende direktør i Kontali er fornøyd med oppkjøpet av Seafood TIP. Foto: Kontali

Kontali kjøper Seafood TIP fra Solidaridad

Kontali Analyse AS kunngjorde i dag at de har fullført oppkjøpet av Seafood TIP B.V.  og styrker dermed sin posisjon. Seafood TIP blir et heleid datterselskap av Kontali med kontor i Utrecht, Nederland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Thomas Aas, administrerende direktør i Kontali kommenterer oppkjøpet med:

- Vi er glade for å ha fullført transaksjonen med Seafood TIP som er en aktør vi har hatt et langsiktig forhold til, både som kunde og samarbeidspartner. Seafood TIP har et sterkt fotfeste og kunnskap innen sjømatnæringen og vil styrke Kontali’s posisjon som global leverandør av analyser og data til sjømatsektoren. Gjennom oppkjøpet vil Kontali videreutvikle vår innsikt i sjømatsektoren, kundeportefølje og geografisk tilstedeværelse.

Kontali er en uavhengig og global leverandør av data og analyser innenfor sjømatsektoren. Selskapet har verdens mest omfattende private database med data som dekker verdikjeden for både akvakultur og fiskeri. Kundene er både private selskaper og offentlige institusjoner over hele verden. Selskapets hovedkvarter er i Kristiansund, Norge.

- Vi er svært fornøyde med Kontalis oppkjøp av Seafood TIP" sa Sander Visch, administrerende direktør i Seafood TIP. “De siste årene har vi jobbet intenst for å bli en pålitelig kilde for informasjon om sjømatmarkedet. Ved å kombinere data med grundig analyse og effektiv historiefortelling har vi økt nivået av åpenhet i sektoren og løftet sjømatnæringen til å bli mer lønnsom og bærekraftig. Med Kontali og Seafood TIPs kompetanse og kunnskap er vi sikre på at vi kan videreutvikle våre produkter og tjenester og nå et bredere publikum verden over. Vi vil takke Solidaridad for mange års støtte og tillit til Seafood TIPs oppdrag og vi er positive til at partnerskapet vårt vil forbli sterkt i årene som kommer, la han til.

Seafood TIP er en medlemsbasert plattform som tilbyr analyser om handel, produksjon og markedsutvikling av ulike sjømatarter.  Selskapet gir innsikt i verdikjeden for sjømat ved å kombinere dataanalyse og historiefortelling med den hensikt å stimulere til økt lønnsomhet og bærekraft i sektoren. Selskapets kontor er i Utrecht, Nederland.