Laksetrucken til Norges Sjømatråd i bergen. Foto: Therese Soltveit.

Laksehovedstaden i fyr og flammer under sykkel-VM

Det var folkefest da ett av høydepunktene under sykkel-VM gikk av stabelen, onsdag. Når folk ikke sto ved løypen, tok flere turen til Norges Sjømatråd sin laksetruck, som allerede har servert hele 18.000 laksemåltider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som en av sykkel-VMs store sponserer var laksenæringen godt synlige i Bergen, når kyst.no var i sentrum for å sjekke stemningen.

På Torgallmenningen i Bergen var laksetrucken til Norges Sjømatråd, og Laks er viktig for Norge-kampanjen det store fokuspunktet. Mange sultne bergensere og internasjonale sykkelentusiaster hadde stilt seg i kø for å smake på den norske laksen, servert av kokker fra the Flying Culinary Circus. Så langt har laksetrucken delt ut 18.000 laksemåltider,  opplyser kommunikasjonsrådgiver Dag Sørli i Norges Sjømatråd.

Laksetruck og storstilt fest

Terkel på ni år var en av de som prøvde ut sykkel-konkurransen til Norges Sjømatråd. 9- åringen tråkket for harde livet, og hadde såvidt tid til å smile til fotografen. Foto: Therese Soltveit.

Ved laksetrucken var det også mulig å kjøpe litt forskjellig merchandise, deriblant den mye omtalte laksetrøyen. Det var også mulighet å teste ut sykkelteknikken på sjømatrådets egen sykkelkonkurranse, der du kunne teste din tråkk å finne ut hvor mye watt du klarer å generere.

8000 km med laksetrucken

Sørli i Norges Sjømatråd, sier til kyst.no at de er svært fornøyde med aktivitene ved laksetrucken og de andre lakseaktivitetene under sykkel-VM.

- Vi har jo vært på veien siden 17. mai i år med laksetrucken på ulike sykkel-arragement. Vi har kjørt over 8000 kilometer, der vi rullet i gang under Tour of Norway, og fortsatte til Tour De Fjords, sykkel-NM, Arctic Race of Norway og avslutter nå her i laksehovedstaden.

Det var stor folkfest under dagens tempo etappe elite for herrer i laksehovedstaden. Foto: Therese Soltveit.

Sørli forteller at de har kjørt laksetrucken over hele Norge for å lage god stemning, promotere laks og ha forskjellige aktiviteter.

- Vi er veldig fornøyd med responsen vi har fått så langt. Det har vært veldig populært med sykkel-konkurransene, og vi har hatt lange køer og servert tusenvis av laksemåltider her i Bergen.

- Vi synes vi har fått oppnådd mye, der vi har snakket med folk om både sykkel, havbruksnæringen og laks. Vi ønsker jo å drive kunnskapsformidling. Da er det jo en veldig fin anledning med denne laksetrucken som skaper mye positiv oppmerksomhet og interesse fra publikum, fastslår kommunikasjonsrådgiveren.

Sjømatrådet arrangerer hver dag også flere barne- og famileaktiviteter i Nygårdsparken.

- Her er det blant annet sykkel-aktiviteter og servering av lakseretter med godt oppmøte, legger han til.

Stor folkefest opp Fløyen

Det store høydepunktet for onsdagen var tempoetappen for herrer, hvor norske og utenlandske utøvere syklet opp gjennom folkehavet på

Vinner av dagens tempo etappe var Nederlandske Tom Dumoulin. Foto: Heidi Angell Jakobsen.

trange veier opp mot målstreken på Fløyen. De norske flaggene og "Laks Er viktig for Norge" reklamebannerene var godt synlig gjennom den 3 mil lange løypen.

Nederlandske Tom Dumoulin (26) i passende oransje laksefarget trøye tok et soleklart VM-gull i Bergen. Dumoulin var hele 57 sekunder foran sølvinner Primoz Roglic, og ett minutt og 21 sekunder foran bronsevinner Chris Froome.

Chris Froome (32) som var en av storfavorittene til å vinne, var mest opptatt av skryte over tilskuerne langs løypen opp Fløyfjellet etter løpet.

Edvald Boasson Hagen ble beste norske utøver på en 17. plass, mens Andreas Vangstad ble nummer 31.

Fra Fløybanestasjonen og opp, anslår politiet i Bergen at det har vært mellom 12.000-15.000 publikummere i dag, ifølge operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund skriver Bergens tidene. 

Les også: