Henning Beltestad. Foto: Therese Soltveit.

Lerøy kjøper sjømatgrossist

Lerøy melder de er blitt enige med eierne av Laks- & Vildtcentralen i Oslo, om overtakelse av virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De skriver at familiebedriften Laks- & Vildtcentralen (L&V), som ble etablert i 1923 av Henry Katralen, er en av landets ledende sjømatgrossister.

- I dag er fjerde generasjon Katralen aktiv i virksomheten. L&V har hatt en god vekst de senere år. I 2017 omsatte de for drøye 400 millioner kroner. Kundegruppen er i hovedsak restaurant- og storhusholdningsmarkedet i Oslo-området.

L&V har siden 2006 vært en av grossistene i Lerøy Sjømatgruppen, et landsdekkende nettverk for levering av sjømat på nasjonale avtaler innen storhusholdningsmarkedet. Bedriften har gjennomgått et generasjonsskifte de senere år og eierne ser på Lerøy som en naturlig kontinuitetsbærer for å trygge virksomheten og de ansattes arbeidsplasser i en alt mer krevende konkurransesituasjon.

Lerøy skriver de ser på kjøpet av 100% av aksjene i L&V som en naturlig fortsettelse av et langt, tett og godt samarbeid og har ingen planer om å endre dagens driftsorganisasjon. Selskapet ledes av Tom Nordby, og sammen med en høykompetent stab er de sulten på å utvikle bedriften videre til det beste for kundene i hovedstadsregionen.

- Laks & Vildt passer svært godt inn i den øvrige grossiststrukturen vår i det nordiske markedet. Vi er både stolte og ydmyke for å få et slikt velrenommert foretak med nesten 100års historie inn i vår portefølje, sier Henning Beltestad konsernsjef i Lerøy i en pressemelding.

Kjøpet forutsetter godkjennelse fra konkurransemyndighetene.