Leverer fire nye fartøy til Salmar

I en pressemelding opplyses det at de to siste, av fire nye FollaWork 33, blir overleverte fra Folla Maritime Service i Flatanger til Salmar Farming.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De fire båtene har en total prislapp på 12-13 millioner kroner og skal brukes som lokalitetsbåter ved Salmars anlegg på trøndelagskysten.

- Vi er godt fornøyde med båtene, sier driftsleder Henry Arild Skjærvik i Salmar Farming, som allerede har to i drift. Den tredje, «Herfjord», ble nylig overlevert, mens den siste skal leveres i slutten av oktober.

Nybygget Herfjord. Foto: Folla Maritime Service AS

Båttypen har enkelt skrog og skal brukes som lokalitetsbåt nummer to. Den er spesielt egnet til arbeid inne i anlegget.

- Båtmodellen er blitt svært populær. Den er lettvint å manøvrere, og praktisk i bruk, sier daglig leder Tom Birger Skotnes i Folla Maritime Service i en pressemelding.

FollaWork 33 har trøster både i baugen og akter, og kan dermed snu på en femøring. Båten er 10,5 meter lang og 5 meter bred. Modellen er utrustet med en motor på 200 hk, kran på 6,5 tonn/meter og to capstaner.

- Dette er greie båter. De blir ikke masseprodusert, og kan utrustes etter våre spesifikasjoner, sier Skjærvik i meldingen.

FAKTA - MS «Herfjord» Lengde: 10,5 meter Bredde: 5 meter Motor: John Deere 200 hk Kran: Guerra 6,5 tonn/meter