Lønnsomheten er borte

Chile: Det er nesten 6 USD forskjellen mellom de beste og verste EBIT per kilo i andrekvartals-resultatene for de lakseproduserende selskapene som er notert ved børsen i Santiago. Lave laksepriser har rammet hardt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Christian Pérez

All de seks lakseproduserende selskaper som er notert ved børsen i Santiago, rapporterte svake EBIT/kg resultater av atlantisk laks i Q2 2015. Resultatene varierer mellom 0,25 USD og -6,14 USD.

Camanchaca var det eneste børsnoterte selskapet som oppnådde positive resultater i perioden, med en positiv EBIT/kg på 0,25 USD.

Invermar kom verst ut med en negativ EBIT på -6,14 USD/kg for atlantisk laks. Redusert produksjonsvolum (192 tonn) og lavere gjennomsnittspriser er hovedforklaringen på det dårlige resultatet.

Australis hadde det nest verste resultatet blant de chilenske selskapene, med et negativt EBIT/kg på -1,17 USD. Ifølge selskapet forklares det dårlige resultatet med lave priser.

Aquachile kom ut med et negativt EBIT/kg på -1,10 USD. Også AquaChile forklarer det dårlige resultatet med den sterke prisnedgangen.

Blumar rapporterte en negativ EBIT/kg på -0,82 USD.  Reduserte volum og priser var årsakene hevder selskapet.

Multiexport rapporterte en negativ EBIT/kg på -0,78 USD. Multiexport sier at de har hatt en prisreduksjon på 72 prosent.