Gå til innhold
Annonse
Fishglobe sitt lukkede postsmoltanlegg ble denne uken løftet til sjø. Foto: Fishglobe
Fishglobe sitt lukkede postsmoltanlegg ble denne uken løftet til sjø. Foto: Fishglobe

Fishglobe løftet selskapets lukkede postsmoltoppdrett til sjø i Bamble, noe som ble gjort av løftefartøyet Taklift.

Annonse

- Den lukkede globen er bygget i Polyetylen (PE) og har en diameter på 22 m, høyde på 17 m, et fiskevolum på 3500 kubikkmeter og kan romme 250 tonn laks, skriver de i en pressemelding.

De legger til at det er Uponor Infra som har stått for byggingen av globen på verftet til ØPD Group i Bamble.

Arne Berge som er gründer og leder for produktutvikling i Fishglobe er ifølge meldingen fornøyd med arbeidet som er utført av Uponor Infra og deres underleverandører.

- Konseptet har vært utviklet over flere år og det er en stolt gründer som nå ser anlegget flyte på sjøen for første gang, forteller selskapet.

Postsmolt Globen skal slepes til Bamle hvor teknisk ustryr skal innstalleres. Foto: Fishglobe.
Postsmolt Globen skal slepes til Bamle hvor teknisk ustryr skal innstalleres. Foto: Fishglobe.

Autonom med integrert fôrflåte

De legger til at Postsmolt Globen setter en ny standard for lukket oppdrett i sjø. Globen er ifølge selskapet helt autonom med integrert fôrflåte.

- Det betyr at alt teknisk utstyr som trengs for å drive globen er installert fire tekniske rom i toppen av globen, legger selskapet til i melingen.

Postsmolt Globen skal ifølge selskapet nå slepes fra Bamble til Lysefjorden der installasjonsarbeidet av teknisk utstyr skal ferdigstilles før testing av globen skal gjennomføres fra første halvdel av august og fram til første fulle innsett av smolt som blir i oktober.

- 200.000 smolt på 100 gram settes i anlegget i oktober, hvor de skal vokse til å bli én kilo fram til april 2020, forteller daglig leder i Fishglobe Tor Hellestøl.

To årlige utsett

Planen er ifølge selskapet å ha to sykluser i året i Postsmolt Globen, med årlige utsett i april og oktober.

- Fishglobe sin kunde er RyFish AS som nå får den første av totalt tre glober som skal inn som en del av FoU-konsesjonen RyFish har. Postsmolt Globen skal driftes av Grieg Seafood Rogaland, skriver selskapet avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse