Daglig leder Arne Dalland og Prosjektleder Arild Folkedal inne i produksjonen med Eirik Vikebø i midten. Foto: NWP Havbruk.

Luseskjørt-produsent dobler produksjonen i Hordaland

Luseskjørtprodusenten Norwegian Weather Protection (NWP) utvider i kampen mot lusa, og dobler produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NWP Havbruk utvider nå produksjonen i produksjonslokaler i Knarvik, Lindås kommune. Foto: NWP Havbruk.

Fra mai av utvider NWP Havbruk med nye produksjonslokaler sentralt på Knarvik i Lindås kommune, der de også oppgraderer til helt nye produksjonslinjer. Dette blir i tillegg til bedriften sine eksisterende lokaler på på Seim. Resultatet blir en dobling av kapasiteten som igjen gir enda kortere leveringstid av luseskjørt i kampen mot lusa, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også: Lanserer sveiste luseskjørt

NWP havbruk satte leveringsrekorder av luseskjørt i markedet i 2016 med over 900 skjørt ut til kundene. Dette utgjorde over 110 fotballbaner med duk.

I konkurranse med produkter fra østen og sør Europa har NWP Havbruk lykkes med produkter produsert lokalt i Norge. På 2 år har staben økt fra 17 medarbeidere til 58, og bedriften kjører 3 skift døgnet rundt for å kunne tilby den beste leveringskapasiteten til kundene.

- Vår filosofi har vært ”Liv laga for produksjon i Norge” med beste kvalitet på produktet – der vi også skal være konkurransedyktig på pris. For å klare dette må en ha vilje til å investere i det siste i effektiv teknologi og maskiner i produksjonen, samt ha dyktige medarbeidere med på laget. Med det har vi oppnådd stor tillitt i markedet - der vi leverer fra Alta til UK. Alt nå ser vi at vi kommer til å sette nye rekorder på leveranser av skjørt i 2017 også, sier daglig leder Arne Dalland.

Les også: Vil bedre bedriftsøkonomien på merdkanten

Dalland har tidligere uttalt til kyst.no at de planlegger flere storinvesteringer mot havbruk. Les mer om det her.