Gå til innhold

Marine Harvest har signert eksklusiv avtale med Alibaba

Representanter fra Marine Harvest og Ali Baba feirer den nye avtalen. Foto: Marine Harvest
Representanter fra Marine Harvest og Ali Baba feirer den nye avtalen. Foto: Marine Harvest

Verdens største oppdrettsselskap, Marine Harvest, har inngått samarbeid med kinas største selger av fersk mat. Avtalen ble signert med kongeparet til stede.

Alibaba og Marine Harvest signerte avtalen i Shanghai i dag, under en seremoni der blant annet kongeparet, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Alibaba-grunnlegger Jack Ma og Marine Harvests styreleder Ole-Eirik Lerøy deltok, skriver Marine Harvest i en pressemelding.

Økende etterspørsel etter laks

Målet med samarbeidet er å svare på den stadig økende etterspørselen etter fersk laks blant kinesere.

- Etterspørselen etter fersk sjømat øker kraftig i Kina, og Marine Harvest er en av verdens ledende produsenter.  Sammen skal vi sikre at kinesere får tilgang på fersk laks fra norske fjorder, sier Alibaba-president, Michael Evans.

Marine Harvest åpnet i dag også selskapets og Norges første fabrikk for videreforedling av fisk i Kina. Fabrikken, som ble åpnet av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, skal produsere laksemåltider til kinesiske forbrukere.

- Vi er svært stolte å inngå samarbeid med Alibaba. Kina er verdens største sjømatmarked, og potensialet for norsk laks er enormt. Sammen med Alibaba skal Marine Harvest erobre det kinesiske markedet, sier styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøy.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?