Gå til innhold
Annonse

Marine Harvest har signert eksklusiv avtale med Alibaba

Representanter fra Marine Harvest og Ali Baba feirer den nye avtalen. Foto: Marine Harvest
Representanter fra Marine Harvest og Ali Baba feirer den nye avtalen. Foto: Marine Harvest

Verdens største oppdrettsselskap, Marine Harvest, har inngått samarbeid med kinas største selger av fersk mat. Avtalen ble signert med kongeparet til stede.

Annonse

Alibaba og Marine Harvest signerte avtalen i Shanghai i dag, under en seremoni der blant annet kongeparet, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Alibaba-grunnlegger Jack Ma og Marine Harvests styreleder Ole-Eirik Lerøy deltok, skriver Marine Harvest i en pressemelding.

Økende etterspørsel etter laks

Målet med samarbeidet er å svare på den stadig økende etterspørselen etter fersk laks blant kinesere.

- Etterspørselen etter fersk sjømat øker kraftig i Kina, og Marine Harvest er en av verdens ledende produsenter.  Sammen skal vi sikre at kinesere får tilgang på fersk laks fra norske fjorder, sier Alibaba-president, Michael Evans.

Marine Harvest åpnet i dag også selskapets og Norges første fabrikk for videreforedling av fisk i Kina. Fabrikken, som ble åpnet av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, skal produsere laksemåltider til kinesiske forbrukere.

- Vi er svært stolte å inngå samarbeid med Alibaba. Kina er verdens største sjømatmarked, og potensialet for norsk laks er enormt. Sammen med Alibaba skal Marine Harvest erobre det kinesiske markedet, sier styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøy.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse