Maritech rapporterer om en salgsvekst på 16,8% i 2017, noe som blant annet skyldes økt fokus på digitalisering og elektronisk samhandling i sjømatindustrien. Foto: Maritec

- Maritech med sterk vekst i inntekt og resultat for 2017

Maritech rapporterer om en salgsvekst på 16,8% i 2017. Dette påpeker de blant annet skyldes økt fokus på digitalisering og elektronisk samhandling i sjømatindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Maritech Systems AS, er leverandør av programvareløsninger for sjømatnæringen, rapporterer om inntekter for 2017 på 69,7 millioner kroner, som er en økning på 16,8% sammenlignet med 2016. De skriver i en pressemelding at etter et utfordrende år med negative resultater i 2016 leverer Maritech en positiv EBITDA på 9,9 millioner kroner og en EBIT på 6,5 millioner kroner for 2017. Deres fokus på digitalisering og strømlinjeforming av prosessene i sjømatsektoren har bidratt til dett positive resultatet.

- Utviklingen av skyløsninger for økt inntjening og effektivisering i sjømatbransjen har ført til et godt år for Maritech, sier Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Maritech Systems AS i en pressemelding.

- Vår strategi er å utvide våre løsninger innenfor verdikjeden for sjømat med forbedret digital funksjonalitet som er skreddersydd for sjømatindustrien og dette vil fortsette å være vårt fokus og vår styrke.

De forventer en videre vekst i 2018 med utrulling av nye, skybaserte digitale salgsverktøy rettet mot sjømatprodusenter og tradere i det globale sjømatmarkedet.

- Fjorårets oppkjøp av Lillebakk Engineering, et raskt voksende norsk selskap med fokus på IoT, var en viktig milepæl for Maritech. Det samme var oppstarten av et innovasjonsprosjekt for digitalisering av norsk sjømattransport gjennom fokus på samhandling mellom eksportør, transportør og fortollingsagent i verdikjeden. Prosjektet er et samarbeid med Timpex og logistikkleverandøren DB Schenker med pilotkundene Coast Seafood og Cermaq.

De har i 2017 også ansatt Janne T. Morstøl som CEO, Hege Wroldsen som Commercial Director og Raymond Haga som leder finans og forretningsstyring. I desember 2017 kjøpte også Broodstock Capital 52% av aksjene i Maritech Systems AS.

- Denne investeringen er en del av investorens strategi for å investere i markedslederne i vekstnisjer innen sjømat og dette har bidratt til å styrke Maritechs markedsposisjon.

- Maritech forventer ytterligere vekst i omsetningen i 2018 etter hvert som sjømatsektoren fortsetter å ta i bruk ny teknologi for effektiv og bærekraftig sjømatproduksjon.