Elisabeth Aasum, BioMar R&D Group Manager Health. Foto: Biomar.

Med mottoet «Let’s innovate aquaculture» er Aasum klar for nye utfordringer

Biomar satser tungt på forskning og produktutvikling og har ansatt global leder for forskning på fiskehelse, som er et høyt prioritert satsningsområde for fôrselskapet. R&D Group Manager Health Elisabeth Aasum leder nå denne aktiviteten fra Trondheim, for hele Biomar Group.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det er mange utfordringer innen dette fagområdet, men også mange problemer det går an å løse. Vi har gjort store framskritt på fiskehelsesiden de senere årene fortsetter hun, men har mer i «pipe-line», sier Elisabeth Aasum i en pressemelding.

- Biomar har bl.a. forsket mye på effekter av fettsyrer i fiskefôr, f.eks. fra krill, men det er ikke alt vi publiserer fortløpende. For eksempel så jeg i nyhetene onsdag at en annen fôrleverandør lanserte Camelinaolje som en stor nyhet i fiskefôr. Denne råvaren kjenner selskapet godt til smiler hun. På vår side er vi opptatt av hvordan vi kan mikse mange råvarer og oppnå optimale fettsyreprofiler for vekst og helse, legger hun til.

De siste fem årene har Elisabeth jobbet som produktutvikler i samme selskap. Til sammen har hun 15 års erfaring innen fiskefôr og fiskehelse, både innen markedsarbeid og forsking. Før ansettelse i Biomar var hun ansatt i FHF og etablerte rekrutteringsprogrammet "Sett Sjøbein", i regi av departementet. Elisabeth ble uteksaminert fra Universitetet i Tromsø som Fiskehelsebiolog, med fordypning innen virologi, opplyser Biomar.

Hennes motto når hun nå skal lede et globalt forskningsteam på helse er «Let’s innovate aquaculture».