Det familieeid røykeriet Mikals Laks er nå Global G.A.P sertifisert. Foto: Mikals Laks

Mikals Laks AS er nå GLOBAL G.A.P. sertifisert

Røkelaks produsenten Mikals Laks er nå blitt Global G.A.P sertifisert. 

Publisert Sist oppdatert

Mikals Laks AS ble etablert 5. april 2000, og er et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks. Familien har lange tradisjoner innen fiske, fiskeindustri og bearbeiding av fisk. Det legges stor vekt på sporbarhet i alle ledd fra egg til bord. 

Fabrikken ligger på Skiftun i Hjelmeland kommune og ca. 10 % av selskapets omsetning går til eksport; hovedsakelig til Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike.

Selskapet har hyret inn GlobalG.A.P. sertifiseringsorganet Kolos Aqua AS til å gjennomgå sine styringssystemer, prosesser og beste praksis for å sjekke om de samsvarer med relevante krav i GlobalG.A.P. sine standarder.

Etter krevende gjennomgang og revisjon og med god drahjelp fra Suldal Vekst AS, har Kolos Aqua AS godkjent at Mikals Laks AS tilfredstiller krav i Global G.A.P. Aquaculture Chain of Custody Version 6.0, skriver Kolos Aqua AS i en pressemelding.

De har derfor utstedt Global G.A.P Chain of Custody sertifikat til Mikals Laks AS gyldig i et år fra og med 14.desember 2021.

Global G.A.P er en standard innen bærekraftig og trygg matproduksjon. Deres standarder for akvakultur dekker hele produksjonskjeden; stamfisk og rogn, settefisk, oppdrett av matfisk og aktiviteter etter slakting, inkludert transport.