Are Brekk og Roald Dolmen gleder seg over en god utvikling for Moen Marin.

Moen er blitt landets ledende leverandør av servicefartøyer

Moen Marin Group (MMG) er blitt landets ledende leverandør av servicefartøyer til havbruksnæringen. Konsernet økte i fjor inntektene med 40 prosent. Siden 2011 har konsernet doblet antall ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Samlet økte de 9 selskapene i Moen Marin Group (MMG) sine inntekter med drøyt 85 millioner kroner i fjor, en økning på 40,6 prosent fra 2014. MMGs samlede driftsinntekter var på 294,7 millioner kroner. Konsernet forbedret dermed sitt driftsresultat med 15,4 millioner fra 2014, til 24,9 millioner kroner i fjor. Så sent som i 2013 viste konsernregnskapet røde tall, skriver selskapet i en pressemelding.

Størst i sin klasse

– Vi ser nå resultatene av en vellykket og langsiktig snuoperasjon i MMG. Vi har et klart og tydelig mål om å utvikle en slagkraftig, kompetent og dynamisk organisasjon. Det gjør oss i stand til å levere båter og maritime tjenester til en kvalitet og pris som markedet etterspør, sier konsernsjef Are Brekk.

Både nybygg- og servicevirksomhetene i MMG har vokst i 2015:

MMG er i dag landets ledende leverandør av servicefartøyer til oppdrettsnæringen. Inntektene fra produksjon av katamaraner og énskrogsfartøyer passerte 210 millioner kroner i 2015. Omsetningen innenfor virksomhetsområdet er dermed doblet på to år.

Inntektene fra service og vedlikehold vokste med 77 prosent i 2015, til 77,7 millioner kroner.

Fra 26 til 60

Resultatforbedringen i MMG er knyttet til omsetningsvekst, mer effektiv bruk av konsernets samlede infrastruktur og en strategisk satsing på kompetansebygging i egen organisasjon. Fra 2011 og fram til i dag har sysselsettingen i MMG-konsernet økt fra 26 til 60.

– Vi har i denne perioden rekruttert mer enn 30 nye medarbeidere. Det har gitt oss en svært dyktig organisasjon med sterk kompetansemessig ballast innenfor konsernets virksomhetsområder, sier Brekk.

Dette er MMG

MMG består i dag av åtte selskaper i tillegg til morselskapet Moen Marin Group AS (MMGs eierandel i parentes):

  • Moen Marin AS (100 %)
  • Moen Marin Service AS (100 %)
  • Moen Ship Management AS (100 %)
  • Moen Power AS (75 %)
  • Nærøysund Kystservice AS (100 %)
  • Moen Eiendommer AS (100 %)
  • Nærøysundterminalene AS (100 %)
  • Fellesbygget Ottersøy AS (66 %)

MMG eier også 50 % av Moen Kraftbetong AS og og 19 % SkaMik AS. Selskapene har utviklet verdens største fôrflåte og kjemikaliefri avlusingsteknologi for havbruksnæringen. I tillegg har MMG 10 % eierandel i flyselskapet Fisher AS. MMG eies av Skipsinvest AS, Rodo Invest AS og Haspro AS, med like store eierandeler.