Gå til innhold
Annonse
Lene Høgset er utdannet veterinær og har 20-års praksis fra akvakulturrelaterte stillinger både innenfor forvaltning, legemiddelindustri og fiskehelse. Foto: MSD Animal Health.
Lene Høgset er utdannet veterinær og har 20-års praksis fra akvakulturrelaterte stillinger både innenfor forvaltning, legemiddelindustri og fiskehelse. Foto: MSD Animal Health.

Veterinær Lene Høgset er ansatt som leder for teknisk avdeling i MSD Animal Health. Hun kommer fra stilling som fiskehelsesjef i Fishguard.
 

Annonse

- Jeg gleder meg til å jobbe i selskapet igjen, der jeg tidligere arbeidet i årene 2004 til 2013. Gjennom arbeidet med fiskehelse i Fishguard de siste årene har jeg sett hvilke utfordringer oppdretterne har. Derfor ønsker jeg å bidra med å utvikle og forbedre bruken av lusemidler, vaksiner og  bedøvelse for å optimalisere fiskevelferden og fiskehelsen, sier Lene Høgset i en pressemelding fra MSD Animal Health.

20-års erfaring

Høgset er utdannet veterinær og har 20-års praksis fra akvakulturrelaterte stillinger både innenfor forvaltning, legemiddelindustri og fiskehelse. Mange legemiddelfirma ønsker å satse innenfor akvakultur og forsøker å rekruttere erfarne veterinærer fra fiskehelsebransjen. Derfor har hun de seneste årene blitt kontaktet av flere legemiddelfirma og fått jobbtilbud fra disse.

- Jeg valgte MSD Animal Health fordi selskapet er ledende innen akvakultur og har et sterkt fagmiljø i Norge. De har spesielt mye å bidra med når det gjelder muligheter til å forbedre fiskevelferden i forbindelse med avlusninger, både i form av kunnskap og produkter. Jeg vet hvilke høye kvalitetskrav de har i selskapet, og de er i verdensledende klasse innenfor vaksineutvikling og parasittbekjempelse. I min nye jobb har jeg mulighet å være med å påvirke hvordan fiskehelsen og fiskevelferden blir ivaretatt i fremtiden, sier Høgset.

Ny rolle

MSD Animal Healths globale forskning på laks og andre kaldtvannsarter styres fra Bergen. I årene Lene Høgset jobbet for MSD Animal Health tidligere deltok hun også i utviklingen av nye vaksiner. Nå kommer hun til å lede avdelingen som skal gi faglig støtte til oppdrettere og fiskehelsepersonell over hele landet.

- Vi er særdeles fornøyde med at Lene har valgt å komme tilbake til oss og ta på seg den viktige oppgaven med å lede teknisk avdeling. Hun er sterk faglig, har kunnskap om fiskehelse i internasjonal klasse og hun har de seneste årene fått grundig innsikt i de utfordringer lakseoppdretterne har i sin arbeidshverdag. Hun vil være viktig både som støtte og som bindeledd til våre kunder fremover sier Dafydd Morris, administrerende direktør i MSD Animal Health Norge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse