Gå til innhold
Annonse

Multiconsult Norge AS utvider akkrediteringen innen havbruk

F.v Bård Worum, Tor-Arne Helle, Øyvind Gauslaa Nilsen (alle Multiconsult) og Lars-André Dahle (Norsk Akkreditering). Foto: Multiconsult.
F.v Bård Worum, Tor-Arne Helle, Øyvind Gauslaa Nilsen (alle Multiconsult) og Lars-André Dahle (Norsk Akkreditering). Foto: Multiconsult.

Multiconsult Norge AS har utvidet sitt akkrediteringsomfang, som nå også omfatter hovedkomponentbevis. Selskapet er fra før akkreditert for lokalitetsrapporter, anleggssertifikat og fortøyningsanalyser.

Annonse

Hovedkomponentbeviset er en godkjenning for videre bruk av eldre oppdrettsutstyr som fremdeles tilfredsstiller NYTEK-forskriften og NS 9415:2009 sine krav til teknisk tilstand og dokumentasjon.

- God design og godt utført vedlikehold gjør at dette fremdeles er aktuelt for en rekke oppdrettsselskaper å forlenge levetiden for disse, opplyser Øyvind Gauslaa Nilsen, teknisk leder for havbruk i Multiconsult til Kyst.no. 

Selskapet har det siste året også styrket staben ved sine kontorer i vest og nord ved å ansette sterke fagpersoner som Tor-Arne Helle og Bård Worum.

- Økt pågang

Nilsen sier til Kyst.no at de merker en økt pågang fra havbruksmarkedet.

- Multiconsult arbeider både med tradisjonelt, merdbasert oppdrett og i utviklingsprosjekter som Havfarmen, FjordMax og Pipefarm. Sammen med lang erfaring fra offshore og arktisk miljø legger vi mye innsats i å etablere et godt designgrunnlag for fremtidens oppdrett. Spissfaglig kompetanse innen fysisk miljø, hydrodynamisk analyse og marine konstruksjoner vil bli avgjørende for å realisere robuste og kostnadsoptimale konstruksjoner, legger han til. 

Les også: Det går som det suser for havfarmen

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse