Ansatte i Vega Sjøfarm som har bestått fagprøve i akvakultur. F.v. Kenneth Breivik, Magnus Arntsen, Mads Lundestad, Stian Sleteng, Kent Andre Løbeck og Marius Martiniussen. Foto: Vega Sjøfarm AS.

Nesten halvparten av de ansatte tok fagbrev

I forrige uke fikk oppdrettsselskapet Vega Sjøfarm en gladnyhet. Seks av deres 13 ansatte gikk opp til fagprøven, og alle bestod.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De beståtte fagprøvene feires med marsipankake og kaffe. Foto: Vega Sjøfarm AS.

- De ansatte gikk opp til fagprøven i akvakultur 11. og 12. mars, sier daglig leder i Vega Sjøfarm Odd Stensland til Kyst.no.

14. mars var det god stemning på kontoret hos selskapet da ledelsen serverte marsipankake og kaffe til de flinke ansatte og gratulerte dem med de gode resultatene. 

Stensland forteller videre at det er viktig for selskapet å satse på lærlinger.

- Det styrker kompetansen til de ansatte i forhold til den jobben de skal gjøre i oppdrettsanlegget. Dette vil igjen vises på resultatet for selskapet. 

Alle ansatte får fortsette i jobben etter de har tatt fagprøven, ifølge Stensland. 

- Fremtidsrettet næring

Kenneth Breivik (33) var en av de seks heldige ansatte som har bestått fagprøven forrige uke.

- Hvordan gikk det på prøven? Var det vanskelig?

- Jo, jeg synes det gikk veldig greit egentlig, og nei jeg synes ikke det var så vanskelig. 

Kenneth Breivik (33) var en av de dyktige som har bestått fagprøven. Foto: Vega Sjøfarm AS

Kenneth har jobbet i selskapet som praksiskandidat i ni år. Han har hatt fem år fartstid og derfor var det mulig for ham å gå opp til fagprøve. I tillegg har han tatt kurs i akvakultur.

- Jeg tok utdanning og fagbrev i akvakultur fordi jeg synes at det er utrolig interessant og utfordrende å jobbe i oppdrettsnæringen. Jeg tror den er bærekraftig og fremtidsrettet, sier han avslutningsvis.

Vega Sjøfarm

Selskapet ble opprettet i 2003 og har per i dag 13 ansatte. Det ligger sør på Helgeland og har lokaliteter på Igerøy og Skogsholmen. Vega Sjøfarm AS eies av Havhesten Invest 1 AS (ca. 52%) og Nova Sea (ca. 48%).