Gå til innhold
Annonse
Formannskapet i Gamvik kommune var tydelig stolte av den nye merkevaren til Norwegian Fish Company som har fått navnet
Formannskapet i Gamvik kommune var tydelig stolte av den nye merkevaren til Norwegian Fish Company som har fått navnet "Gamvik", med Torfinn Vassvik, Jørn-Gunnar Jacobsen, Trond Einar Olaussen og Arne Hjeltnes. Foto: Phuong Luu/Norwegian Fish Company.

Norwegian Fish Company lanserte nylig sin merkevare Gamvik, som kun skal selges på ICA-butikker i Sverige. Investor Arne Hjeltnes sier målet er å få svenskene til å kjøpe mer ferskpakket fisk, slik trenden har vært i Norge de senere årene.

Annonse

Arne Hjeltnes har sammen med fire investorer investert i selskapet Norwegian Fish Company og lanserte denne uken deres merkevare "Gamvik" som skal selges og markedsføres i Sverige.

Fiskefabrikken ligger i kommunen Gamvik, og Hjeltnes mener det ble naturlig å kalle merkevaren for nettopp dette.

Den nye produktserien
Den nye produktserien "Gamvik" skal lanseres i Sverige mars neste år. Foto: Norwegian Fish Company.

Les også: Vil skape 50 nye sjømatjobber i Finnmark

Det nyetablerte selskapet arrangerte denne uken en storstilt releasefest for den nye merkevaren, samt lanserte produkt og konsept for allmenheten på restauranten Vaaghals i Oslo.

- Produktene fra Mehamn i Finnmark skal lanseres i Sverige mars neste år, og vi skal i første omgang konsentrere oss om torsk, laks og hyse-produkter, sier Hjeltnes til kyst.no.

Han påpeker at selskapet har som mål å få svenskene til å spise mer ferskpakket laks og hvitfisk slik trenden har vært i Norge de senere årene.

- Nordmenn spiser mye fisk, og mengden har økt de senere årene. Dette har vi ambisjoner om å få til i Sverige også, som blir vårt hovedmarked, sier Hjeltnes.

Norwegian Fish Company lanserte nylig sin merkevare Gamvik i Oslo. Foto: Norwegian Fish Company.
Norwegian Fish Company lanserte nylig sin merkevare Gamvik i Oslo. Foto: Norwegian Fish Company.