Ny fagsjef fiskehelse i FHF

FHF har ansatt Sven Martin Jørgensen som fagsjef fiskehelse etter Merete Bjørgan Schrøder.  Fiskehelse er et svært viktig område i FHFs totale FoU-innsats, skriver de i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sven Martin Jørgensen. Foto: FHF.

FHF har ansatt Sven Martin Jørgensen som fagsjef fiskehelse etter Merete Bjørgan Schrøder.

Fiskehelse er et svært viktig område i FHFs totale FoU-innsats. Det er et område det investeres store midler på og det er et felt der utfordringene og behovet for forskningsinnsats er stort. Men ikke minst er det et område der FHFs rolle som næringens felles FoU-verktøy er særdeles viktig. Det skriver FHF i en pressemelding.

De arenaer FHF skaper for at næringsaktører, leverandører, myndigheter og forskere kan utveksle erfaringer og finne nye løsninger i samarbeid er avgjørende for å løse utfordringene.

Ved ansettelsen av Sven Martin Jørgensen har FHF fått en person med alle de rette kvalifikasjonene til å kunne fylle denne viktige rollen. Han er i dag seniorforsker ved Nofima, divisjon akvakultur, avdeling fiskehelse. Jørgensen har en PhD i molekylær biologi og immunologi og har mange års forskerfaring med stor publiseringsmengde. Han har betydelig forskererfaring nettopp innen fiskehelse og et betydelig forskersamarbeid internasjonalt. Han har ikke minst utstrakt erfaring fra samarbeid med bedrifter i ringen når det gjelder forskning innen fiskehelse.

- Vi hadde et veldig sterkt søkermateriale til denne stillingen, sier Geir Andreassen, adm. dir. i FHF. Det sier noe om hvor viktig FHF nå har blitt for at næringen skal løse sine FoU-utfordringer. Med ansettelsen av Sven Martin har vi fått en særdeles kompetent og erfaren kollega som kommer til å være et viktig bidrag til at næringen får størst mulig nytte ut av FHFs investeringer, avslutter Andreassen i pressemeldingen.