Ny fiskeriutsending til Portugal

Johnny Thomassen er tilsatt som sjømatnæringens nye representant i Portugal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Thomassen har ifølge en pressemelding fra Norges Sjømatråd en solid innsikt i det portugisiske sjømatmarkedet, da han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Portugal (tidligere Port NOR). Han etablerte Port NOR i 1991 og har siden vært leder for selskapet.

- Sjømatrådet har gjort en meget god jobb med å markedsføre og øke salg av sjømat fra Norge, både i Portugal og i andre markeder. Som direktør i Lerøy Portugal har jeg hatt gleden av, og fått førstehåndskjennskap til, det viktige og gode arbeid fiskeriutsendingene har lagt ned for å fremme salg og etterspørsel av norske sjømatprodukter. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende jobben, sier Thomassen.

55-åringen var en av de første aktørene som startet import av laks til Portugal.

- Thomassen er kunnskapsrik, rutinert og engasjert, og det kommer Sjømatrådet til å nyte godt av. Gjennom sitt arbeid har han erfaring fra sjømatnæringen og det portugisiske markedet som få kan overgå. Han kommer fra et selskap som har vært opptatt av å bygge posisjon og merkevarer i flere markeder, ikke bare i Norge, sier Christian Bue Nordahl, regiondirektør i Sjømatrådet.

Thomassen fristilles fra alle posisjoner i Lerøy og tiltrer i stillingen som fiskeriutsending 1. februar 2016.