Gå til innhold
Annonse
Salmonor har ansatt  Einar Parelius Bjørnsønn Overrein som ny visningsleder for deres visningssenter som ligger i Rørvika i Trøndelag. Foto: Salmonor.
Salmonor har ansatt Einar Parelius Bjørnsønn Overrein som ny visningsleder for deres visningssenter som ligger i Rørvika i Trøndelag. Foto: Salmonor.

Einar Parelius Bjørnsønn Overrein (34) er ansatt i stillingen som visningsansvarlig i SalmoNor, og gleder seg over å lære vekk kunnskap om havbruksnæringen til de besøkende. 

Annonse

34-åringen startet i den nye jobben som visningsansvarlig den 18. juli. Han kommer fra en Sport 1 butikk og er utdannet førskolelærer. Bjørnssønn Overrein har flere års erfaring som avdelingsleder i barnehager.

Moderne lakseoppdrett

Visningsenteret er drevet av SalmoNor AS og Museet Midt, avdeling Norveg. Her kan publikum oppleve moderne kystkultur, fantastisk natur på Namdalskysten, og lære om moderne lakseoppdrett.

Einar Parelius Bjørnsønn Overrein:

  • Alder: 34
  • Utdanning: Føskolelærer. 
  • Bor og er oppvokst i Rørvik i Vikna kommune i Trøndelag. 
  • Interesser: Sport, friluftsliv og humor.
  • Gift med Ida-Mari Nordahl og har to barn på 7 og 10 år. Samt en hund som heter Kompis, som også er en viktig del av familien.

Jobben hans sier han er å sørge for at befolkningen får oppleve og lære om havbruk

Bjørnssønn Overrein fikk en ilddåp i jobben med visningsturene under Rørvikdagene, men selskapet påpeker at han tok dette på strak arm.

Bratt læringskurve

Han beskriver at den første tiden har hatt en bratt læringskurve.

- Jeg har virkelig måttet sette meg inn i næringens historie, samt det som skjer i dag. Det er som å skrive særoppgave hver dag. Visningsturene er fantastiske, mye på grunn av den erfarne skipperen vår ombord Svenn Arne Kvalø og de flinke folkene fra kystmuseet Norveg. De er en viktig samarbeidspartner for oss, opplyser han.

Saken fortsetter under bildene. 

Einar Parelius Bjørnsønn Overrein er utdannet lærer, og ser frem til å lære vekk kunnskap om oppdrettsnæringen til de besøkende, Her avbildet med røkter Vegard Valø. Foto: SalmoNor.
Einar Parelius Bjørnsønn Overrein er utdannet lærer, og ser frem til å lære vekk kunnskap om oppdrettsnæringen til de besøkende, Her avbildet med røkter Vegard Valø. Foto: SalmoNor.
Svenn Arne Kvalø er skipperen til visningssenteret, og bidrar med sin gode kunnskap om havbruksnæringen. Foto: SalmoNor.
Svenn Arne Kvalø er skipperen til visningssenteret, og bidrar med sin gode kunnskap om havbruksnæringen. Foto: SalmoNor.

- Mer åpen og tilgjengelig for folket 

Fremover ser han frem til å vise frem næringa til mennesker i alle aldre og være med på å overføre kunnskap om næringa og ringvirkningene den gir i lokalsamfunnet. 

- Jeg ønsker først og fremst å videreføre det imponerende arbeidet som er blitt gjort av visningssenteret til nå. I tillegg ønsker jeg å bidra til at vi får flere læringssenter for havbruk for barn og unge. Jeg skal i hvert fall hele tiden være på jakt etter muligheter som finnes for at vi kan gjøre havbruksopplæringa enda mer åpen og tilgjengelig for folket. Spesielt artig vil det bli å jobbe med barn og unge.

- Viktig for hjemstedet

Erfaring fra havbruksnæringen har han fått gjennom tidligere småjobber med vaksinering og telling av fisk.

- Det jeg kunne fra før om oppdrett har jeg lært av vår lokale kveitekonge Knut Åge Rauø, men først og fremst så har jeg brukt første del av arbeidslivet i barnehage. Det er en veldig fin og utfordrende jobb, så det blir fint å ha med seg den erfaringen inn i denne jobben, sier han.

Hvorfor han valgte nettopp denne karriereveien, sier han er grunnet at det var en spennende stilling i en næring som betyr alt for utviklingen på hjemstedet hans.

-  I tillegg kjenner jeg mange som jobber i Salmonor og vet at de trives godt.

SalmoNor skriver på sosiale medier at de ønsker Einar velkommen og lykke til i jobben, og ser frem til et godt og fruktbart samarbeid.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse