Avskjær inn, fiskeburger ut. Karin Verstraaten i Marel forklarer hvordan man kan få mer ut av råstoffet på morselskapets årlige messe i København. Foto: Pål Mugaas Jensen

Økte omsetningen med 100 millioner

Marel Norge har en solid økning på 100 millioner kroner i omsetning i 2017 fra året før. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marel Norge AS er et heleid datterselskap av islandske Marel hf, med hovedaktivitet i Norge. Omsetningen deres for 2017 ble på 298 millioner kroner mot 197 millioner kroner året før.

Totalkapitalen ved utgangen av året var 140,5 millioner kroner. Egenkapitalandelen ved utgangen av året utgjorde 20 %.

Veksten i totalkapitalen var i hovedsak grunnet økning i «Kundefordringer» som en følge av sterk vekst, skriver styret i årsberetningen. 

Driftsresultatet har en liten økning fra 5,3 millioner kroner i 2016 til 5,7 millioner kroner i 2017. 

Driftsmarginen var på 2 % i 2017 sett mot 3 % i 2016. 

Økende markedsetterspørsel gir økt omsetning

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

Selskapets virksomhet er salg og service av konsernets produkter til næringsmiddelindustrien, samt egne tilpassede programvareprodukter. 

Styret skriver at de fortsatt har en sterk markedsposisjon imnenfor fiskeindustrien, og samarbeidet med mor- og søsterselskaper er videreutviklet og fungerer godt.

- Kjernekompetansen, som består av bransjekunnskap, IT-kompetanse og industrikompetanse skal styrkes, og en viktig del av selskapets strategi er å bygge i interne og eksterne nettverk. Markedssituasjonen i selskapets primæromrader, skandinavisk næringsmiddelindustri, har vært økende, noe som reflekteres i en økende omsetning, melder styret. 

- Særlig førte omsetningen til en sterk økning, mens den for rødt kjøtt har en svakere tendens på grunn av markedsforholdene og økonomien til de største selskapene i dette segmentet. Konsernets produkter og oppkjøp av seiskaper internasjonalt gjør at selskapet i stadig større grad kommer i betraktning som leverandør til flere kundesegment, opplyser de. 

  • Selskapets forretningsadresse er Lillestrøm, Norge og har avdelingskontorer I Ålesund, Averøy, Harstad og Tromsø, samt aktivitet ut fra hjemmekontor i Sverige og Finland.
  • Marel Norge hadde i utgangen av 2017, 53 ansatte. Selskapets styre består i dag av to menn og en kvinne. Kvinneandelen i selskapet var 16 % i 2017.
  • Styret skriver at arbeidsmiljøet i selskapet er tilfredsstillende og sykefraværet utgjør 4,3 %.