Daglig leder Tor Espen Skoglund, sier Aqua Circle nå skifter navn til Aquality AS. Her styrer han fôret rognkjeksen vil få fra datamaskinen med spesialtilpasset programvare. Foto: Therese Soltveit.

Omsatte for over en halv mill i måneden

I sitt første driftsår kan nykommeren i utstyrsleverandør-industrien Aqua Circle vise til gode resultater, med en omsetning på fire millioner i 2015. - Målet for 2016 er å få høyere resultat enn i 2015, sier daglig leder Tor Espen H. Skoglund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet hadde en omsetning på rundt 4,2 millioner kroner, og et driftsresultat på cirka 300 000 kroner i fjor. Skoglund sier til kyst.no at dette resultatet er de fornøyde med.

Nøkkeltall for Aqua Circle 2014 & 2015.

-  Det var vårt første driftsår (7 mnd) med bare en ansatt. Vi bruker mye tid og penger på utvikling, men resultatene kunne nok vært bedre om vi hadde prioritert annerledes, forklarer Skoglund til kyst.no.

De syv driftsmånedene selskapet hadde i 2015, tilsier at Aqua Circle i snitt omsatte for rundt 600 000 kroner i måneden.

Les også: Utvidar samarbeid og startar hydraulikk-butikk

Han sier videre at driftsresultatet kunne vært bedre, men mener det tar litt tid å komme inn på markedet som ny aktør.

- Målet med første driftsår var å få positivt resultat, så vi er godt fornøyd med et driftsresultat på 300 000 i pluss.

Øker staben

I dag har selskapet økt til fire ansatte, der blant annet gründer Jonny Møgster er blitt fast ansatt.

- Vår nyeste ansettelse er Thomas Hilt som har første arbeidsdag i dag (1 august), han skal for det meste drive med salg og oppfølging i selskapet, forklarer Skoglund.

Thomas Hilt og Tor Espen Skoglund. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Les også: Ny tilsett i Aqua Circle 

Aqua Circle-sjefen sier videre at de bruker fortsatt mye tid og penger på utvikling, når det gjelder investeringene de har gjort i 2016.

- Vi har kjøpt biler og vi har investert i utstyr til å lage hydraulikkslanger. Det er dyrt å ha folk i arbeid, så det krever selvsagt at vi øker omsetningen tilsvarende, forklarer han.

Les også: Første utenlandske kunde på plass

Målet er høyere resultater

Selskapets største eier og samarbeidspartner er Vestmekaniske AS, som holder til i samme bygg i Hegglandsdalen på Os i Hordaland. Skoglund sier at de har fått positive tilbakemeldinger fra eiere og aksjonærer.

- Aksjonærer og eiere er selvsagt fornøyd med positivt resultat og målet for 2016 er å få høyere resultat enn i 2015. 

Satser på egen hydraulikkavdeling

Grûnder Jonny Møgster fra Aqua Circle og Øyvind Høy fra Pro-Flex. Foto: Tor Espen H. Skoglund. 

Når det gjelder årets produksjon sier han at de hadde en bra start på året, men påpeker at juni og juli har vært litt rolig.

Les også: Vil bli totalleverandør til rensefisk

- Vi er jo blitt forhandler for Pro-Flex sin havbrukskatalog og har fått litt ekstra arbeid på grunn av det. Nå skal vi få hydraulikkavdelingen opp å gå skikkelig de neste ukene, så håper vi at det skal hjelpe godt på omsetningen, sier han engasjert.

- Ellers har vi mye på gang utover høsten, så vi ser foreløpig lyst på fremtiden, legger han til.